Nyckelspelare förlänger med Vita Hästen

10 februari 2016 10:59

Vita Hästen har i dagarna förlängt avtalet med forwarden Rickard Palmberg över de kommande två säsongerna.


Palmberg anslöt från Halmstad till Vita Hästen under pågående säsong och har på 24 spelade matcher stått för 11 poäng och 37 utvisningsminuter.

– Rickard är en spelare som har breddat vår spets på anfallssidan. Han är en spelare med gott spelsinne, bra teknik och ett vasst skott och har överraskat positivt på oss. Vi är mycket nöjda med att ha tecknat ett två-årskontrakt med Rickard. Vi tror han kan utvecklas ytterligare i Vita Hästen och vara bidragande till att vi blir ett lag att räkna med i HockeyAllsvenskan de kommande åren, kommenterar Sportchef Niklas Czarnecki.

Palmberg är 26 år, kommer ursprungligen från Lidingö och har tidigare representerat klubbar som Tingsryd, Linköping och Södertälje. Palmberg har på 49 allsvenska matcher gjort 20 poäng och på 243 division 1-matcher mäktat med hela 264 poäng. Kontraktet gäller säsongerna 2016/17 och 2017/18.

– Vi har ingen sjö av pengar att ösa ur när det kommer till spelare. Istället jobbar vi hårt med kontinuitet, att ge våra spelare goda förutsättningar att utvecklas och att de nyförvärv vi tar in är guldkorn som kan växa i Vita Hästen. Rickard är en spelare som ser potentialen i att spela i Vita Hästen. Han och vi ser goda möjligheter till en positiv utveckling i den här miljön, avslutar Czarnecki