Ketchupeffekten gav tre poäng mot serieledarna

13 januari 2017 21:21

En stark start säkrade segern när serieledarna kom på besök.


En match mot BIK Karlskoga är aldrig en lätt uppgift och gästerna startade matchen på ett bra sätt men efter lite drygt sju minuters spel tog Vita Hästen ledningen genom Kevin Elgestål och det var inledningen på några väldigt lyckade minuter. Ett par minuter efter ledningsmålet var det åter dags för Elgestål att hitta rätt och sedan dröjde det bara två minuter innan Rickard Palmberg kunde sätta 3-0 i boxplay.
Efter Palmbergs mål fick publiken inte se några fler mål i den första perioden men de kunde ändå bege sig mot korvkön med ett leende på läpparna.
Efter pausvilan fick gästerna chansen att spela powerplay men man lyckades inte skapa tillräckligt farliga chanser utan jakten på en reduceringspuck fick fortsätta. BIK Karlskoga vann skotten med 7-13 i perioden men Emil Jidskog motade alla flygande puckar och det stod alltjämt 3-0 inför den tredje perioden.
Åtta minuter in i den tredje perioden tändes gästernas hopp när Carl Persson kunde sätta sitt 20:e mål för säsongen. De tillresta Karlskogasupportrarna fick inte jubla länge för dryga minuten efter Perssons mål var det åter dags för hemmalaget att göra mål, den här gången genom August Gunnarsson som satte sitt sjätte mål för säsongen.
Med lite drygt två minuter kvar av den tredje perioden så fick BIK Karlskoga spela med en man mer på isen och då valde man att först ta en timeout och i samma stund plocka ut Emil Kruse i jakt på ett 4-2 mål, något man lyckades med när Thomas Valkvae-Olsen hittade rätt.
Efter gästernas reducering stod målet fortfarande tomt och då kunde Kevin Elgestål fullborda sitt hattrick, målet blev matchens sista och Vita Hästen vinner därmed med 5-2 och inkasserar tre viktiga poäng.
Matchfakta, Vita Hästen - BIK Karlskoga: 5-2 (3-0,0-0,2-2)
1-0, Kevin Elgestål (Rowley, Younan)
2-0, Kevin Elgestål (Martinsson, Mitman)
3-0, Rickard Palmberg (M.Eriksson)
3-1, Carl Persson (Mattsson, Ejdsell)
4-1, August Gunnarsson (Mitman, Hassel)
4-2, Thomas Valkvae-Olsen (Lavoie, Berglind)
5-2, Kevin Elgestål
Skott: 23-32 (9-6,7-13,7-13)
Utvisningsminuter: 6-0
Domare: Peter Lyth (huvuddomare), David Herrwaldsson & Oscar Leander Olsson.
Publik: 2661 (Himmelstalundshallen, Norrköping)