"En väldigt klassisk klubb"

12 april 2018 17:15

Hemsidan har tagit ett snack med lagets senaste nytillskott, backen Gustav Ahnelöv.


Igår blev det officiellt att du kommer spela i Vita Hästen nästa säsong, hur känns det?
- Det känns otroligt bra, Leif var snabb med att kontakta mig och det känns alltid bra att få en tränare som visar att de tror på en.
Hur pass bra koll har du på ditt nya lag?
- Hästen är en väldigt klassisk klubb men det jag vet om klubben är det jag sett sen de klev upp i allsvenskan, det är ett etablerat lag som alltid jagar playoff platserna och har bra drag i arenan.
Du kommer senast från spel i Coventry, hur skulle du summera din tid där?
- Det har varit ett annorlunda år men det var också det jag ville ha. Har växt mycket utanför isen och det har hjälpt mig att spela ett mognare spel på isen så min tid i Coventry har varit bra.
Vilken klass håller den brittiska ligan, om du jämför med tex Allsvenskan?
- Jag skulle säga att den håller jämn klass med allsvenskan men den är lite långsammare fast spelarna är smartare på grund av att åldern är högre.
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
- Som spelare är jag en bra skridskoåkare och är bra på att sätta igång spelet. Har blivit bättre defensivt på senaste säsongerna så ser mig själv som en två-vägsback.
Finns det någon i laget som du spelat med tidigare i karriären?
- Har lirat med (Mattias) Kalin, sedan känner jag Emil Eriksson sedan tidigare också.
Nu väntar en vår och sommar med en hel del tid utanför isen, har du något speciellt planerat?
- Det mest intressanta jag bokat den här sommarn är väl att jag ska bestiga Kilimanjaro under sommaren.
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Jag är otroligt glad över att få chansen att spela i Vita Hästen och ska göra mitt bästa för att ge dem någonting att fira!
FAKTA: Gustav Ahnelöv
Ålder: 21 år
Längd/Vikt: 183cm/86kg
Position: Back
Moderklubb: IFK Tumba
Statistik 2017/18: 46 matcher, 10 poäng (1+9), 26 utvisningsminuter (Coventry Blaze, EIHL)
Meriter: 15 SHL-matcher, spel i TV-Pucken.
Gustav Ahnelöv är fostrad i IFK Tumba men fick sitt genombrott på juniornivå i Djurgården, där han bland annat spelade 40 matcher i SuperElit med deras J20-lag. 2014 flyttade han vidare till HV71 där det också blev spel i J20-laget, en säsong senare fortsatte karriären i Karlskrona och där fick han även chansen att debutera i SHL. Säsongen 15/16 blev det femton matcher i högstaligan men även tre i Hockeyettan med KRIF, dit han under en kort period blev utlånad.
Säsongen 16/17 blev det fyra matcher i SHL med Karlskrona men han spelade större delen av vintern i Hockeyallsvenskan, dels med Västerås (19 matcher) men även med Oskarshamn där han stod för sju poäng på 24 matcher.
I Augusti 2017 blev det klart att Ahnelöv skulle lämna landet för sitt första utlandsäventyr. Det blev spel i Coventry Blaze som nådde en åttondeplats i grundserien. Den 11:e April 2018 blev han officiellt klar för Vita Hästen.