"En härlig utmaning"

8 mars 2018 12:19

Ikväll inleds kvalet till J18-Elit och vi har tagit ett snack med tränaren Jimmie Torneus för att se hur tankarna går inför matchen mot Skövde.


Ikväll drar kvalspelet till J18 Elit igång, hur har snacket i laget gått inför matchen mot Skövde?
- Vi har framförallt pratat om vilken härlig utmaning som väntar oss och att vi tillsammans givit oss själva en fantastisk möjlighet att lyckas. Skövde kommer från J18 Elit södra som är den bästa J18-serien i landet. De är vana vid att spela matcher i ett högt tempo och har förmodligen lärt sig massvis under säsongen som gått. En härlig utmaning som sagt.
Ni kommer senast från spel i J18 Ettan som ni lyckades vinna, hur skulle du summera er insats där?
- Vi började ettan lite trevande med ett par förluster. När vi väl hade acklimatiserat oss i den tempohöjning som var i ettan gjorde vi en riktigt bra serie med stabila insatser rakt igenom.
Tycker du att det var någon skillnad på motståndet i grundserien jämfört med J18-Ettan?
- Absolut var det skillnad. Det var trots allt de två bästa lagen från de olika division-1 serierna som möttes. Det var mestadels tuffa matcher även i grundserien men visst skruvades det upp ett par snäpp till i Ettan.
Hade ni som lag något speciellt mål uppsatt inför den här säsongen?
- Rent resultmässigt har vi haft två delmål och ett slutmål. Att nå ettan, kvalificera oss för kval till Elit och som slutmål att ta klivet upp i Elit.
I kvalet möter ni Halmstad, som ni även spelade mot i J18 Ettan, vad kan vi förvänta oss för typ av match mot dem?
- Vi kan förvänta oss jämna tillställningar mot Halmstad. Precis som vi försöker de spela en positiv, anfallsinriktad hockey med mycket fart. De har ett stabilt lag toppat med några killar som gjort det bra i deras J20 lag under säsongen.
Hur skulle du beskriva er som lag, vad tycker du att ni har gjort extra bra hittills under säsongen?
- Vi är framförallt ett skridskostarkt lag som jobbar väldigt hårt över hela banan. Vi har haft ett härligt driv i gruppen under hela säsongen där alla trivs med alla och drar åt samma håll. Sammanhållningen i gruppen skulle jag säga är nyckeln till framgången vi hitils haft.
Finns det någon speciell spelare i laget du tycker har tagit ett extra kliv den här säsongen?
- Det finns många som tagit stora kliv under säsongen vilket är extremt roligt! Vi har flera spelare som även spelat mycket i vårt J20 lag och gjort det riktigt bra.
Avslutningsvis, finns det något du vill säga till lagets supportrar?
- Vore fantastiskt roligt om så många som möjligt tar sig ned till Himpa och stöttar oss under matcherna. Vi behöver all hjälp vi kan få om vi ska nå vårt mål! Mot J18 Elit!
_Kvällens match startar 19:40 och spelas i Himmelstalundshallen, varmt välkomna! _