Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
AIK
AIK

Inför AIK

28 september 2018 13:05

AIK kommer på besök för den fjärde omgången av Hockeyallsvenskan. Det är alltså dags för revansch efter två förluster på försäsongen.


AIK har haft en bra försäsong. Förutom vinsterna mot Vita Hästen har man vunnit fyra matcher till och bara förlorat mot Södertälje på övertid. Säsongen har inletts med tre raka vinster och det kommer att bli en tuff uppgift för Vita Hästen.

81
Erik Borg

Erik Borg om känslan efter segern mot Almtuna.

– Otroligt skönt att plocka säsongens första trepoängare. Vi tappade snöpligt två poäng mot Björklöven trots att prestationen var bra men mot Almtuna slet vi för varandra hela matchen och kunde vinna rättvist. Skönt att få ett kvitto på att om vi gör det vi ska vinner vi matcher på ett väldigt bra sätt.

Var det någon detalj i spelet som fällde avgörandet?
– Svårt att säga någon specifik detalj. Jag tycker faktiskt att helheten är bra, arbetsinsatsen är riktigt bra och bra målvaktspel. Vi får en bra start och förvaltar den väl under hela matchen. Bra boxplay och ett uppoffrande spel över hela banan gav ett underbart resultat.

Nu AIK igen där vi har lite revansch att fordra. Vad krävs för att rå på dem?
– Absolut, stor revansch med tanke på försäsongen och dessutom möter vi dem i två matcher i helgen så viktiga poäng står på spel redan nu. AIK är ett bra lag som vi har respekt för men vi ska göra allt vi kan för att vinna varje duell från första nedsläpp vilket gör att vi även kommer vinna matchen. Det gäller att spela smart över hela isen och underkasta oss jobbet precis som senast. Tror också att spelet i powerplay/boxplay kommer bli viktigt vilket betyder att vi måste spela betydligt bättre i powerplay och fortsätta med en stabil box. Vi har en bra känsla i gruppen efter segern sist och är mer än redo att slå AIK.

Kan vi förvänta oss någon skillnad i spel jämfört med de tidigare mötena mot dem?
– Vi har en tydlig spelidé som vi inte kommer frångå. Självklart anpassas spelet litegrann efter vilket motstånd vi möter men det är inget vi avslöjar. Vi har fullt fokus på vad vi ska göra och vi vet vad som krävs i varje duell för att vinna matchen. Kommer krävas en full urladdning från varje kille i laget och vi är redo. Hoppas på mycket folk och ett bra stöd från publiken i Himpan så lovar jag att jag och grabbarna skall göra allt vi kan för att ta tre poäng.


Följ Eriks uppmaning och kom och hjälp grabbarna till seger i Himpan! Hockey är bäst live, så kom och upplev stämningen! Biljetter kan köpas här eller i kassan. Om du inte har möjlighet att komma kan du se matchen på C More.

Nedsläpp 19:00!