Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskrona
KHK

Förlust mot Karlskrona

5 oktober 2018 23:03

Vita Hästen gjorde en stundtals bra match men fick ge sig efter förlängning.


Matchen började i ett rätt bra tempo där inget lag tog taktpinnen mer än det andra. Efter bara nån minut åkte Karlskrona på lagstraff efter ett dåligt byte och 3:31 in kunde Henrik Rommel panga in 1-0 efter bara några sekunders fint powerplay.

Karlskrona tog temporärt tag i matchen efter Hästens ledningsmål, men man hade svårt att hålla sig ifrån utvisningsbåset. Hästen fick t o m spela 5-3 under nån minut men lyckades inte utnyttja läget.

Efter 14:56 åkte Emil Eriksson på en utvisning för puck out och det blev inledningen på en tung Karlskogapress som egentligen höll i sig perioden ut, dock utan att resultera i något mål.

Skotten i första: 7-9.

I andra perioden fortsatte Hästen att trumma på och hade flera fina chanser att utöka sin ledning. Christopher Fish dribblade av en back och fick ett bra läge. Jesper Samuelsson fick också ett bra läge, frispelad av Fish, men lyckades inte få till avslutet. Karlskrona hade också farliga perioder, men målen uteblev.

Med 16 sekunder kvar lyckades gästerna kvittera till 1-1 genom Johan Schreiber och sekunder senare fick gästerna ett friläge som sånär resulterade i en rekordsnabb vändning, men Viktor Kokman klarade och Jens Hellgren utvisades i samma situation för slashing.

Skotten slutade 8-9.

Tredje perioden inleddes alltså med numerärt underläge för hemmalaget och gästerna fick till ett rätt bra tryck i sitt powerplay. Karlskrona hade mycket av trycket i början av perioden men det var Vita Hästen som skapade de farliga chanserna.

Efter 9:24 åkte Johan Schreiber ut 2+2 för high sticking. Hästen spelade ett riktigt bra powerplay men man fick inte till de riktigt farliga chanserna. Efter 12:22 orkade gästerna dock inte stå emot längre. Henrik Rommel tog in pucken i zon bakom motståndarnas mål och frispelade Simon Krekula som stötte in pucken till 2-1.

Med 2:50 kvar av tredje perioden åkte Mattias Kalin ut för att ha lyft ut pucken över plexit och Karlskrona tog timeout för att förbereda en sista anstormning. Med 1:27 kvar på klockan lyckades gästerna så trycka in pucken till 2-2. Vita Hästen skapade ett par chanser till under tiden som var kvar men tiden rann ut.

Skotten slutade 4-14.

Förlängningen svängde fram och tillbaka, med visst övertag till gästerna. Efter 1:59 åkte Simon Krekula ut för hooking och med 1:39 kvar på klockan lyckades Karlskrona peta in segerpucken.

Publiksiffra: 2 223