Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västervik
VVIK

Efter Västervik

14 oktober 2018 22:20

Vita Hästen fick med sig en poäng i mötet med Västervik efter förlust på straffar. Inledningen färgades av hyllningarna till Marcus Eriksson.


Inför matchen hyllades Marcus Eriksson för sina 500 matcher i klubbens tjänst med såväl videoklipp som ramsor, sånger och tifo från supportrarna till stående ovationer från hela hallen. Även Västerviksspelarna stämde sportsligt in i hyllningarna till jubilaren.

Vita Hästen började sedan matchen starkast och skapade ett antal farliga lägen, men det var Västervik som gjorde 0-1 efter 3:12 genom Emil Wahlberg. Efter målet kom Västervik in alltmer i matchen och spelet jämnades ut.

Efter 13:57 åkte Västervik på en utvisning och i det följande powerplayet lyckades Christopher Fish styra in kvitteringspucken efter en lite tilltrasslad situation. Tid 14:24.

Skotten i första slutade 9-4.

Andra perioden kändes stundtals lite seg med få avblåsningar. Det var inte förrän i mitten av perioden som saker livades upp lite. Först åkte Vita Hästen på en utvisning, men bara en halvminut in i den åkte en Västervik-spelare ut för slashing och bara nån ytterligare halvminut senare åkte Markus Rommel ut för att ha kört på gästernas målvakt. Utvisningarna ledde inte till några mål, men Västervik skapade ett par fina lägen.

Efter 14:51 gjorde Västervik 1-2 genom Trevor Mingoia efter ett snabbt anfall.

Bägge lagen lyfte sig något efter målet och skapade några riktigt fina chanser var, eventuellt med något övertag för gästerna.

Skotten i andra slutade 8-11.

Tredje perioden inleddes med bra tryck av Hästen med flera farliga styrningar. Västervik åkte på en utvisning efter drygt fem minuter och hemmalaget skapade flera riktigt bra chanser. Tyvärr lyckades man inte omvandla chanserna i mål. Istället vände Västervik på spelövertaget när man fick in sin utvisade spelare och sedan turades lagen åt att föra spelet.

11:35 in i perioden åkte Christopher Fish ut för hakning och gästerna pressade på för ytterligare ett ledningsmål, men i stället fick Simon Krekula tag i pucken vid avbytarbåset och kom tillsammans med en spelare i ett två mot en-läge. Västerviks back täckte bort passningsalternativet men Simon satte pucken säkert nära bortre stolpen. 2-2 efter 13:34.

Båda lagen fortsatte att skapa chanser men skapade inga fler mål. Skotten slutade med 9-7, sammanlagt 26-22 inför 2 340 åskådare.

Nästan en minut in i förlängningen bäddade ett missförstånd mellan Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson för ett friläge för VÄstervik, men Jesper jobbade tillbaka och lyfte klubban på puckföraren i exakt rätt ögonblick.

Lagen bytte chanser och med nästan 2 minuter kvar bröt sig Christopher Fish igenom försvaret på ett mycket snyggt sätt och skapade en riktigt bra chans. Situationen ledde till att gästernas målvakt fick en utvisning mot sig för tripping. Hemmalaget lyckades dock trots flera farliga lägen inte utnyttja powerplayet utan matchen gick vidare till straffar. Skotten slutade 3-3.

I straffläggningen var Västervik strået vassare och lyckades göra det avgörande målet i femte omgången.


På onsdag kommer Modo på besök, vi ses då! Nedsläpp 19:00!