Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Förlust mot Modo

27 december 2018 22:38

Det blev förlust i årets sista hemmamatch. Efter en jämn match stod Modo som segrare med matchens enda mål.


Första periodens referat försvann tyvärr i cyberrymden pga teknikstrul. Vita Hästen spelade dock bra och hade flera bra lägen. Båda lagens målvakter spelade stundtals strålande. Viktor Kokman hade en oförglömlig plock efter en blixtsnabb sidledsförflyttning och Linus Lundin i gästernas mål gjorde en lika fantastisk benparad när Amil Krupic sköt mot nästan öppet mål.

Skotten slutade 11-11.

Andra perioden var bara tre minuter gammal när Modo lyckades trycka in en retur från Viktor Kokman.

Lagen turades om att skapa fina lägen. Vita Hästen hade ett fint tryck en period och Modo hade ett farligt skott som sånär höll på att hitta in bakom Kokman.

Det var mycket riv och slit fram och tillbaka, hyfsat tempo men ont om bra lägen.

Med 5:15 kvar av perioden åkte gästernas Tobias Enström ut för holding. Vita Hästen lyckades dock inte få till något riktigt ordnat spel. Med 29 sekunder kvar av den första utvisning åkte dock Modo på en ny utvisning för high sticking och hemmalaget fick spela fem mot tre en kort stund. Nu såg powerplayet mycket vassare ut men Modo lyckades hålla undan.

Skotten i andra slutade 8-9.

Tredje perioden inleddes med två puckar lyfta ovanför plexit inom 13 sekunder, dock inga utvisningssituationer.

Hästen skapade ett visst tryck några minuter in men Lundin fortsatte att rädda. En felpassning ledde till en snabb kontring men Kokman klarade.

Hemmalaget fortsatte skapa. Anton Danielsson hade ett fint skott som Lundin klarade.

Efter 5:32 åkte Modos Oscar Pettersson på en ordentlig tackling av Axel Levander som åkte på ett matchstraff (5 + 20) för charging och game misconduct. I samband med situationen åkte Anton Karlström ut för roughing. Felix Brodén fick sitta av de fem minuterna.

De två minuterna då lagen spelade fyra mot fyra var inte så innehållsrika. När Modo blev fulltaliga tog man över något av puckinnehavet men skapade inga direkta farligheter och Hästens defensiv gjorde det svårt för gästerna att ens hålla pucken i zon.

Strax efter powerbreak fick Daniel Josefsson en ypperlig möjlighet att kvittera men Lundin klarade.

Modo fick ett bra läge sedan en Hästen-back missat en mottagning, men Viktor Kokman klarade både det skottet och den efterföljande situationen.

Med en dryg minut kvar plockades Viktor Kokman in på avbytarbänken och hemmalaget spelade sex mot fem där man skapade ett par riktigt kvalificerade chanser. Hästen tog time out med 44 sekunder kvar. Man fick en bra läge sedan en hemmaspelare tagit ner pucken på bröstet på blålinjen och fått fram pucken till avslutsläge men Modo kunde åter hålla undan.

Skotten i tredje slutade 10-9, sammanlagt 29-29.


Nästa match är borta mot Oskarshamn på lördag kl 18.