Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Hudiksvall
HUD

Seger mot Hudiksvall

21 mars 2019 23:00

Vita Hästen inleder kvalserien med en seger mot Hudiksvall med 3-0!


Första perioden startade med starkt spel från hemmalaget. Hudiksvall stack upp i något enstaka anfall men det var Vita Hästen som skapade de största farligheterna med flera tunga skott. Bortalaget hade ett friläge efter nästan halva perioden som Viktor Kokman i mål kunde styra undan.

Efter 10:26 åkte Kevin Elgestål på matchens första utvisning, för slashing. Bortalaget skapade inte så många farligheter men med sekunder kvar tappade en hemmaback balans och puck och Hudiksvall fick ett öppet läga som Viktor Kokman klarade.

Hudiksvall lyfte sig något men det var hemmalaget som fortsatte att ha det mesta av spelet.

Skott: 10-5.

Andra perioden var bara minuten gammal när en bortaspelare rev ner en Hästenspelare och domaren lyfte armen. En hemmaspelare drog målvakten och hade öppet mål i en sekund men tappade pucken. När utvisningen väl kunde verkställas skapade Vita Hästen ett bra tryck från början. Man skapade massor med chanser men lyckades inte trycka in pucken.

Efter 9:44 åkte gästernas bekanting Erik Flood på en utvisning för hooking och hemmalaget fick chansen i powerplay för andra gången. Vita Hästen skapade en del lägen men frågan är om inte bortalaget hade den farligaste chansen när Vita Hästen tappade puck i egen zon.

16:30 in åkte Hudiksvall på en utvisning för slashing och denna gång tog det bara 12 sekunder innan Henrik Rommel pangade in 1-0!

Med 1:58 kvar på klockan spelade Arvid Degerstedt fram Marcus Eriksson perfekt framför gästernas mål och Macke gjorde inga misstag utan lyfte pucken upp i nättaket. 2-0!

Skott: 13-5.

Tredje perioden inleddes med ett öppet mål för Arvid Degerstedt men puckan hamnade för långt ut på klubban och smet utanför stolpen.

Vita Hästen etablerade ett högt tryck och det såg stunder ut som powerplay. Efter 3:59 åkte båda lagen på varsin utvisning för slashing efter lite gurgel. Det påverkade dock inte matchbilden nämnvärt, Vita Hästen fortsatte att ligga på och Hudiksvall började se trötta ut.

Gästerna repade sig dock framåt mitten av perioden och stack upp i några anfall.

Efter drygt 16 minuter hade Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson ett fantastiskt vackert samspel där Macke fick chansen att sätta pucken i nästan öppet mål men den gick utanför.

Hemmalaget dominerade återigen de sista minuterna av matchen. Med 2:12 kvar på klockan tog Hudiksvall timeout. Halvminuten senare plockade gästerna målvakten i samband med en icingavblåsning.

Med knappa minuten kvar på klockan lyckades Emil Eriksson stöta en misslyckad passning förbi gästernas sista back och sätta 3-0 i tom bur.

Efter 19:29 åkte gästerna på en utvisning för high sticking. Tiden rann ut och Vita Hästen kunde kvittera ut tre poäng.

Skott: 13-6, totalt 36-16.


Nästa match spelas borta mot Kristianstad nu på lördag, nedsläpp 16:00. Hästen Fanz anordnar en bussresa, följ gärna med och stötta laget!