Hemma
Tranås
TAIF
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Tranås

9 april 2019 22:38

Vita Hästen tog revansch för förlusten hemma och vann borta mot Tranås med 3-4.


Vita Hästen inledde starkt och skapade flera bra chanser, men det tog ett tag innan man fick utdelning. I mitten av perioden tog Henrik Rommel tag i pucken, åkte in i hemmalagets zon, drog två backar och rundade målvakten innan han la in pucken i öppet mål. 0-1!

Glädjen höll dock bara i sig i en knapp minut innan Tranås kvitterade till 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Skotten slutade 7-9.

I andra perioden öppnade Tranås något bättre än gästerna. Man skapade en del men det var Vita Hästen som lyckades ta ledningen genom att Victor Lindman drog in pucken framför gästernas mål, pucken studsade på Linus Anderssons skridsko och in i mål till 1-2.

Bara ett par minuter senare fick Emil Eriksson tag i pucken och vispade upp den i närmaste krysset i en minimal lucka ovanför målvaktens axel.

Med ett par minuter kvar av perioden hittade hemmalaget målet igen och lyckades trycka in 2-3 bakom Viktor Kokman.

Skotten slutade 10-8.

Fem minuter in i tredje fick Tranås sin första utvisning och det tog inte ens en halv minut innan den ständiga powerplay-målskytten Henrik Rommel tryckte in 2-4 på passning från ständige powerplay-framspelaren Jesper Samuelsson.

Halvvägs in i perioden hittade Tranås fram med en riktigt fin passning till ett friläge och gjorde 3-4.

Tranås var ett stolpskott och en missade puck vid öppet mål ifrån att kvittera, men Vita Hästen lyckades hålla undan och kunde bärga tre poäng. Marcus Eriksson var också nära att sätta pucken i öppen kasse, men den studsade på en motståndarskridsko och upp över plexit.

Skott: 9-6, sammanlagt 26-23.

I och med att Hudiksvall tog en poäng mot Kristianstad har vi nu tre lag på 18 poäng, där Almtuna leder på bättre målskillnad och Kristianstad ligger tvåa på fler gjorda mål.


Nästa match spelas hemma mot Almtuna på torsdag kl 19. Det kommer att bli en rysare, varje hejarop är viktigt! Ses vi där?