Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Inför Almtuna

11 april 2019 12:04

Vita Hästen tar emot Almtuna i säsongens sista hemmamatch. Eftersom Almtuna och Kristianstad möts i den sista omgången så kan Vita Hästen bli klara för Allsvenskt spel nästa år redan ikväll om resultaten går rätt väg, så det kommer att bli en rysarkväll!


Almtuna leder för närvarande serien på samma poäng som Vita Hästen och Kristianstad, men med bättre målskillnad. Man kommer närmast från en oväntat jämn match mot Boden, som ledde efter halva första perioden innan Almtuna till slut kunde vinna med 1-2. Bortamötet slutade med seger för Vita Hästen med 1-3.

# GP +/- P
1 Almtuna IS 8 20 18
2 Kristianstads IK 8 9 18

3 Vita Hästen 8 9 18
4 Tranås AIF 8 -6 11
5 Hudiksvalls HC 8 -12 5
6 Bodens HF 8 -20 1

Jesper Samuelsson, det blev seger i en rätt jämn match mot Tranås, vad var det som gjorde att vi avgick med segern?
– Ja, det var en jämn match mot Tranås. Oerhört skönt att kunna hålla ihop och vinna. Stundtals spelar vi riktigt bra, är starka på pucken och hjälper varandra över hela banan. Det är det som till slut fäller avgörandet. Vi kämpade tillsammans i 60 minuter.

Almtuna ikväll, som vi både har vunnit och förlorat emot denna säsong. Vad är nyckelpunkterna för att vinna?
– Det är samma som gäller ikväll. Det kommer att vara 60 minuter krig. Att arbeta tillsammans och hålla ihop laget över hela banan för att underlätta för varandra, god kommunikation och ta ansvar i de situationer vi ställs inför. Tight defensiv och flytta pucken snabbt för att sprida ut motståndarna.

Två omgångar kvar och tre lag på samma poäng spelar om två platser. Är det mest inspirerande eller mest nervöst?
– Efter en dålig grundserie har vi fått möjligheten att spela oss kvar i allsvenskan. Att vi är med i racet om de två platserna med två omgångar kvar är inspirerande. Nervöst är det alltid men det får vi hantera tillsammans i gruppen. När man vet att man har förberett sig optimalt så brukar nervositeten lägga sig lite. Vi är förberedda.

Vad säger du om publikstödet i kvalserien?
– Publiken i Himmelstalundshallen är vår 7:e spelare därute. Tillsammans ska vi skapa en fantastisk stämning ikväll!


Hockey är bäst live! Det är sista hemmamatchen för säsongen nu och laget behöver din hjälp! Varje röst hjälper, så kom och stötta grabbarna ikväll! Nedsläpp 19:00!