Hemma
Boden
BHF
Borta
Vita Hästen
VIT

Inför Boden

14 april 2019 12:22

Vita Hästen har tagit flyget till Boden för säsongens sista tävlingsmatch.


Boden ligger sist i tabellen med två inspelade poäng. Mötet i Himmelstalundshallen slutade 3-1 där Mattias Beck satte sista målet i öppen kasse.

Viktor Kokman, seger mot Almtuna och klart för Hockeyallsvenskan nästa år. Beskriv känslorna när matchklockan rann ut!
– Det var en fantastisk känsla, glädje och lättnad. Det kändes som en tyngd släppte från axlarna.

Boden idag och vi ska försöka avsluta snyggt, vad blir avgörande för att vinna?
– Att vi spelar ut och har kul sista matchen blir nog avgörande för att vinna idag. Vi ska göra en bra match för våra fans som åker ända hit för att kolla på matchen.

Ja, nio fans följer alltså med till Boden, vad säger man om sån hängivenhet?
– Magiskt, hela säsongen har vi haft bra stöd vart vi än har spelat trots tabelläget. Det är få förunnat.


Louise Carlén, ordförande i Hästen Fanz, ni är ett gäng fans som har bestämt er för att följa laget ända upp till Boden. Har resan gått bra?
– Ja. Vi är nio pers som rullat minibuss upp och sen vet jag att vi kommer möta åtminstone tre supportrar till på plats. Så det är kul. Resan har gått jättebra, men man blir stel efter tolv timmars bilresa.

Nu blev ju inte den här matchen så avgörande, känns det bra att veta att det inte blir en sorgeresa hem eller hade det varit kul med lite spänning?
– Det är ju något särskilt med känslan, nervositeten och spänningen kring matcherna så självklart är det alltid roligare med lite spänning, men det är otroligt skönt efter den här säsongen att kunna gå på en match och veta att vi är klara nästa säsong.

Hur stor del av resan har med hockey att göra och hur stor del har med kamratskapet i gruppen?
– Egentligen har väl allt med hockeyn att göra, jag hade nog inte rullat 109 mil i bil för att bara hänga med det här gänget, haha. Men det är ett bra gäng och vi har kul tillsammans, så det spelar såklart in!

Stort tack för ert engagemang i år! Ses vi i höst?
– Tack själv, vi ses absolut i Himmelstalundshallen i höst!


Matchen spelas i Björknäshallen. Nedsläpp 16:00! Om du inte kan se matchen på plats kan du följa Sportbladets sändning, sändningen börjar 15:30.