Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskoga
BIK

Vinst mot Karlskoga!

25 september 2019 23:13

Vita Västen och en stor del av de 1933 i publiken hade en helkväll när BIK Karlskoga besegrades med hela 4-0!


Lagen kände lite på varandra i början och spelet gick lite fram och tillbaka. Ett par minuter in åkte gästerna på en avvaktande utvisning för holding, vilken verkställdes 4:22. Vita Hästen tog snabbt kontroll över pucken och med bara 25 sekunder spelade av powerplayet kunde István Bartalis raka in 1-0 lågt på målvakten Henrik Lundbergs vänstra sida.

Vita Hästen hade det mesta av spelet fram till mitten av perioden. Simon Fernholm hade ett par vassa skott och hemmalaget var ofta starka på returerna, men inga mål.

Strax efter powerbreaket schabblade Karlskoga med pucken bakom mål och Erik Borg kunde frispela Simon Krekula som enkelt kunde slå in 2-0 efter 10:47.

11:06 åkte Anton Danielsson ut för hooking. Gästerna skapade ett visst tryck, men Vita Hästen med Viktor Kokman i mål stod emot bra.

Karlskoga fick lite momentum av utvisningen, men Vita Hästen kunde gå till motatack, ivrigt påhejade av publiken, och med 3:50 kvar på klockan var man en centimeter från att få pucken att studsa stolpe in istället för stolpe ut.

Efter 17:26 åkte Vita Hästen på sin andra utvisning för kvällen då Simon Fernholm åkte ut för slashing. Det var dock hemmalaget som kontrade i ett 2-1-läge och var ytterst nära att näta. Det var över huvud taget svårt att se att det pågick ett powerplay, det mesta av spelet uppehöll sig i gästernas zon. Med 8 sekunder kvar på utvisningen hade gästerna sitt första skott, som Kokman klarade.

Skotten slutade 12-12.

Andra perioden var nästan två minuter gången när Vita Hästen åkte på ett lagstraff för too many players. Karlskoga skapade en del tryck men hemmalaget stod emot bra och Viktor Kokman var tät i kassen.

Jacob Spångberg åkte ut för slashing efter 5:09 efter att Vita Hästen-bekante Wille Westlund åkt i isen. Karlskoga skapade bra tryck och var ytterst nära att reducera, men hemmalaget höll undan.

10:54 in kommer István Bartalis fram från vänsterkanten och har med sig sällskap på andra kanten men lyfter själv in 3-0 rakt upp i nättaket vid närmsta stolpen till publikens stora jubel!

Kevin Elgestål fick besöka botbänken för hooking efter 15:21. Precis när hemmalaget blivit fulltaliga kom Marcus Eriksson upp i anfallszon och spelar fram Anton Johansson som får en tuff smäll och Karlskoga åker på en utvisning för boarding efter 17:23.

Vita Hästen hade svårt att få till något ordnat powerplay och tiden rann ut för både utvisning och period.

Skotten slutade 5-5.

Karlskoga kom ut till tredje med goda intentioner. Vita Hästen satsade på att stänga ner gästerna och gå till attack när tillfällena gavs. Man tog dock över spelet periodvis och skapade då och då riktigt bra tryck i anfallszon medan Karlskoga inte skapade särskilt mycket.

Simon Fernholm åkte ut för holding efter 10:38. Karlskoga höll pucken i anfallszon men hemmalaget stängde ner chanserna effektivt.

Med 5:35 kvar på klockan tog Karlskoga timeout. Med drygt fyra minuter kvar på klockan tog man även ut målvakten, men Vita Hästen var effektiva i sitt försvarsspel och trots en del skott, styrningar och studar kändes det aldrig riktigt, riktigt farligt.

Istället kunde Christopher Fish slå 4-0 i tom kasse med 1:15 kvar på klockan och satte med det slutresultatet.

Skotten slutade 7-8, sammanlagt 24-25.

Publik: 1933


Nästa match är på söndag i Himmelstalundshallen då vi tar emot Västervik. Pucken släpps 15:00.