Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Mora
MIK

Förlust mot Mora

4 oktober 2019 22:33

Mora fick med sig alla tre poängen när man besegrade Vita Hästen med 1-2.


Mora inledde starkast och var ytterst när att styra ledningsmålet efter knappa minuten. Efter 1:08 lyckades man trycka in en retur till 0-1.

Vita Hästen tog över en del av spelet och hade ett fint läge efter 3 minuter där klubban tyvärr gick av i skottögonblicket. Minuten senare hade Kevin Elgestål ett farligt skott. István Bartalis tog skickligt ner pucken på bladet och fick ett farligt läge, men målvakten Olof Lindbom klarade.

I mitten av perioden var hemmalaget starkast och skapade flera bra chanser. Mora tog över lite efter powerbreaket men i slutet av perioden tog Vita Hästen över igen och hade ett par farliga avslut.

Skotten i första slutade 5-4. Vita Hästen skapade fler chanser men på det hela taget var det en ganska försiktig period.

Andra perioden var dryga minuten gammal när Mora åkte på en utvisning för tripping. 40 sekunders spel i numerärt överläge räckte, sen snappade Filip Cruseman upp pucken framför mål, drog målvakten och lyfte upp pucken i nättaket. 1-1 efter 2:14!

Mora stack upp i ett anfall, men hemmalaget hade det mesta av spelet i början av perioden, bl a ett par fina skottlägen, men Lindbom fick oftast vara relativt oskymd och klarade lägena.

I mitten av perioden var det Mora som hade det mesta av spelet. Man bet sig envist kvar i hemmalagets zon och Vita Hästen fick ägna sig mycket åt att försöka slå ifrån sig.

Hemmalaget kom dock igen och spelade riktigt bra under återstoden av perioden och skapade flera öppna möjligheter, men gästerna stod emot och tiden rann ut.

Skotten slutade 9-4. Det var en betydande tempohöjning i andra perioden, särskilt andra halvan. Ytterligare ett hemmamål hade inte varit orättvist.

Den tredje perioden såg ut ungefär som den andra, Mora öppnade starkt och Vita Hästen tog över ju längre perioden gick. Jesper Samuelsson hade ett lysande läge att raka in ledningsmålet efter ett mycket vackert anfall efter drygt 8 minuter men fick inte riktigt träff på pucken.

Efter 9:05 åkte Mora på en ny utvisning, denna gång för hooking. Hemmalaget styrde upp ett riktigt bra powerplay men lyckades inte trycka in pucken. Istället drog man på sig ett lagstraff för too many players med 16 sekunder kvar av utvisningen. Nu var det Moras tur att sätta upp ett bra powerplay och efter 12:08 kunde inte hemmalaget stå emot en puck som sökte sig upp i Viktor Kokmans vänstra kryss.

Vita Hästen tog tag i taktpinnen igen och försökte ligga på för ett kvitteringsmål. 14:08 in åkte dock Jens Holmström ut för tripping och Mora låg på för att utöka sin ledning. Vita Hästen kunde hålla undan men hade svårt att få igång spelet igen. Mora kunde stänga ner spelet och faktiskt skapa ett par riktigt fina lägen.

Med 52 sekunder kvar begärde Vita Hästen timeout och plockade ut Kokman. Hemmalaget skapade lite tryck, men gästerna kunde hålla undan.

Skotten slutade 10-9, 24-17 sammanlagt.


Nästa match är borta mot Södertälje SK på onsdag 19:00.