Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Tingsryd
TAIF

Förlust mot Tingsryd

30 oktober 2019 23:26

Det blev förlust efter straffar mot Tingsryd. Matchen stod 2-2 efter full tid och slutade med vinst för Tingsryd efter hela 14 straffomgångar.


Matchen inleddes med bra tryck från hemmalaget, det var sällan pucken lämnade Tingsryds zon under de första fem minuterna. Gästerna kom dock tillbaka och skapade ett par farligheter och halvvägs in i perioden var puckinnehavet 56%-46%.

Med 13:40 gångna av perioden fick Anton Danielsson besöka botbänken för tripping. Tingsryd skapade dock inte så mycket, det var snarare Vita Hästen som skapade de farliga lägen genom två kontringar.

Med 3:08 kvar på klockan åkte bortalaget på sin första utvisning, för interference. Powerplayet startade med en bruten klubba och fortsatte med många snabba passningar och farliga lägen.

Med 13 sekunder kvar ledde en olycklig situation bakom mål till att gästerna fick pucken framför öppet mål och rakade in pucken. Domarna godkände målet efter videogranskning.

Skotten slutade 14-5, puckinnehavet var 55%-45%. Hemmalaget hade det mesta av spelet och skapade en hel del, men det var gästerna som gjorde periodens enda mål.

Andra perioden såg inledningsvis lite jämnare ut och lagen bytte chanser. Vita Hästen hade ett fint läge några minuter in där Patrick Blomberg sköt och Arvid Degersted var ytterst nära att raka in returen, men inget mål den gången.

7:07 in åkte lagen på varsin utvisning för roughing i samband med en stökig situation framför gästernas mål. Tingsryds spelare åkte dock på 2+2 och Vita Hästen fick därför numerärt överläge. Det tog nästan en minut, sedan åkte nästa Tingsrydsspelare ut, denna gång för delaying the game / puck out och hemmalaget fick spela i 5-3.

Med 17 sekunder kvar av den första utvisningen kunde Joakim Hälleström äntligen trycka in kvitteringen! Vita Hästen begärde i samband med målet timeout.

När signalen för powerbreak ljöd hade Vita Hästen haft ett puckinnehav på 69%-31%, något som speglade spelbilden väl med undantag för de första minuterna. Särskilt 5-3-läget spelade troligen en stor roll för siffrorna.

Skotten slutade 17-1 och puckinnehavet var 60%-40%. Hemmalaget hade en mycket bra period men fick lite dåligt betalt.

Tredje perioden inleddes med en dubbelchans för Joakim Hälleström. Minuten senare tryckte gästerna in både returpuck och sånär Viktor Kokman in i mål och 1-2 var ett faktum.

Hemmalaget fortsatta att ligga på och Tingsryd fortsatte att slå ifrån sig. Med 8:12 på klockan tog gästerna timeout. Det märktes ingen större skillnad, Vita Häste låg på och skapade ett i det närmaste konstant tryck men Tingsryd stod emot.

Med 5:16 kvar på klockan fick hemmalaget en utmärkt chans till kvittering då Tingsryd efter högt tryck drog på sig en utvisning för holding. Efter en dryg halv minut kunde Marcus Eriksson dra på ett skott mot mål som letade sig in i mål. 2-2!

Vita Hästen fortsatte att ligga på för att göra ett ledningsmål. Pucken var nästan konstant i motståndarnas zon. Med minuten kvar av matchen fick Tingsryd ett friläge men Viktor Kokman klarade.

Tiden rann ut och matchen gick till förlängning.

Skotten slutade 17-4, puckinnehavet 62%-38%.

Förlängningen var böljande åt båda håll men med ett tydligt övertag för Vita Hästen, även om Tingsryd också skapade nån farlighet. Inga mål, så matchen gick till straffar.

Skotten slutade 5-1, puckinnehavet 58%-42%, sammanlagt 53-11 i skott, 59%-41% i puckinnehav.

Straffarna:

Tingsryd: mål
Vita Hästen (Joakim Hälleström): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Patrick Blomerg): mål
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Christopher Fish): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Patrick Blomberg): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Oliver Nordberg): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Jacob Stridberg): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Jesper Samuelsson): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Patrick Blomberg): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (István Bartalis): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Arvid Degerstedt): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Oliver Nordberg): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (István Bartalis): miss
Tingsryd: miss
Vita Hästen (Christopher Fish): miss
Tingsryd: mål
Vita Hästen (Patrick Blomberg): miss

Därmed tog Tingsryd hem bonuspoängen.

Publik: 2 162


På fredag är det dags för nästa match då Vita Hästen spelar borta mot Karlskoga. Väl mött då!

Följ gärna med i Hästen Fanz buss!