Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
AIK
AIK

Två poäng mot AIK!

3 november 2019 20:30

Det blev en ny straffvinst när Vita Hästen besegrade AIK!


Innan match hyllades klubblegendaren Marcus Eriksson för att ha slagit nuvarande ordförandes Rickard Rauges gamla målrekord.

Simon Fernholm åkte ut för hooking efter 3:32. AIK tryckte på bra och efter halva utvisningstiden drog man på ett skott som studsade på någon framför mål i en vid båge över Viktor Kokman och in i mål. 0-1 efter 4:27.

István Bartalis åkte på en rejäl krock mitt på isen några minuter senare och fick ledas ut blödande från isen. Han kom tillbaka i andra perioden.

Lagen bytte chanser, Vita Hästen hade ett 2-1-läge, Simon Fernholm sköt från blå och gästerna hade ett skott i öppet läge som Viktor Kokman plockade.

10:43 in åkte Arvid Aronsson ut för roughing. AIK skapade lite tryck men inget mål och exakt samtidigt som Vita Hästen blev fulltaligt åkte AIK på sin första utvisning för interference. 14:13 åkte Linus Andersson ut för high sticking. Ingen av utvisningarna resulterade i mål.

Det dröjde bara nån minut, så åkte AIK på en ny resultatlös utvisning för interference.

Skotten slutade 9-14 och puckinnehavet 52-%48%.

Hemmalaget startade andra perioden starkt. Det var framspelning vid borte stolpen, skott och styrning innan perioden var två minuter gammal.

Minuten senare blev en Vita Hästen-spelare intacklad i målburen och AIK fick en utvisning för interference. En AIK-spelare kunde dock få tag i pucken och åka igenom försvaret, bli nerdragen och få en straff som Viktor Kokman klarade.

6:08 åkte AIK på en utvisning för roughing i en irriterad situation. AIK framstod som ganska frustrerade och gav sig på fler spelare men klarade sig med en utvisning.

Med fyra sekunder kvar på utvisningen åkte AIK på lagstraff för too many players. Det tog en minut, sen fick Linus Andersson tag i pucken, siktade länge och väl och snärtade sedan in pucken vid bortre stolpen. 1-1 efter 9:03!

Med nästan sex minuter kvar hade Vita Hästen ett skott på mål. I situationen som följde tog domaren en dubbelutvisning. En halv minut in på utvisningen gjorde AIK 1-2.

16:26 in åkte Adam Ginning ut för high sticking.

Med en minut kvar åkte AIK på en ny utvisning, denna gång för hooking. Marcus Eriksson fick ett gyllene läge att kvittera vid bortre stolpen, men målvakten klarade.

Skotten slutade 14-6, puckinnehavet 62%-38%.

Tredje perioden började alltså med numerärt överläge för hemmalaget och precis när AIK blev fulltaligt kunde István Bartalis trycka in kvitteringen från fritt läge nära mål. 2-2!

AIK var starka en period efter målet, men Fem minuter in kom hemmlaget i ett anfall som slutade med att AIK fick dra på sig en utvisning för slashing. Efter halva utvisningen åkte Linus Andersson ut för elbowing. Jens Holmström hade ett jätteläge att dra målvakten i ett friläge men lyckades inte riktigt tråckla in pucken.

8:52 in åkte Simon Krekula på en utvisning för slashing. Trots bra tryck från gästerna kunde Vita Hästen hålla undan.

Med 7:36 kvar på klockan åkte AIK på en utvisning för holding. Vita Hästen hade dock svårt att få igång ett ordnat powerplay. Istället var det kanske gästerna som hade den farligaste chansen när man kom i ett halvrent friläge mot Viktor Kokman, som dock klarade skottet. När AIK blev fulltaliga hade hemmalaget ett bättre tryck och låg på för ett ledningsmål, ett tryck som mer eller mindre varade perioden ut, men ställningen stod sig och matchen gick till förlängning.

Skotten slutade 14-10, puckinnehavet var 60%-40%.

Förlängningen gick fram och tillbaka och båda lagen skapade chanser. Bäst var kanske när Erik Borg och Jens Hellgren kom ensamma mot gästernas målvakt men inte lyckades få in pucken. Jens Holmström hade också ett jätteläge i sista sekunden.

Skotten slutade 2-5, puckinnehavet 30%-70%.

Straffarna:

AIK: miss, säker plock av Viktor Kokman
Vita Hästen (Linus Andersson): Mål!
AIK: miss, benparad av Kokman
Vita Hästen (István Bartalis): miss, rätt i plocken
AIK: miss, ytterligare en benparad av Kokman och Vita Hästen knep därmed bonuspoängen.

Publik: 2 180


Nästa match är måndag den 11 november borta mot Björklöven.