Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

Vinst mot Södertälje!

27 november 2019 23:59

Vita Hästen tog sin sjätte raka seger genom att besegra Södertälje med 3-2!


Videointervjuer kommer snart under videofliken!

Matchen hann knappt börja innan Joakim Hälleström fick tag i en retur framför målvakten i SSK och kunde lyfta in pucken över benskyddet. 1-0 efter 1:52!

4:02 in åkte Arvid Degerstedt på en utvisning för interference. Det tog ett tag för gästerna att etablera ett powerplay, men efter 5:21 tryckte man in kvitteringen.

Efter exakt halva perioden åkte Södertälje på en utvisning för interference och i samband med det gick tutan för powerbreaket. Vita Hästen skapade bra tryck med fina chanser genom hela utvisningen, men gästerna lyckades hålla undan.

Vita Hästen låg på i långa perioder. Södertälje tog sig in i anfallszon med 2:30 kvar men det bar sig inte bättre än att man drog på sig en utvisning för slashing. En dryg halv minuts powerplay räckte, sen kunde Filip Cruseman ensam framför mål trycka in 2-1!

Skotten slutade 11-4, puckinnehavet 56%-44%.

Andra perioden inleddes ganska avvaktande. 7 minuter in åkte Adam Ginning på en utvisning för boarding. Södertälje skapade en del tryck men Vita Hästen höll undan. med 1:16 gångna av utvisningen åkte Kevin Elgestål ut för tripping och SSK fick spela nästan en minut i 5-3. Hemmalaget klarade den den första utvisningen men Södertälje fortsatte att skapa tryck. Båda lagen åkte på varsin utvisning för roughing. När signalen för powerbreak ljöd hade Vita Hästen klarat av det numerära underläget utan insläppta mål.

Med 12:14 på klockan tryckte Södertälje in målvakt och puck i mål. SSK jublade men domarna dömde bort målet för spark. gästerna fick dessutom en spelare utvisad för interference. Hemmalaget hade lite svårt att komma igång med powerplayet och Södertälje kunde hålla undan.

Med 1:47 kvar på klockan åkte Rikard Olsén ut för slashing. Det tog 21 sekunder för SSK att utnyttja läget och kvittera. 2-2 stod sig sedan perioden ut.

Skotten slutade 4-13, puckinnehavet 44%-56%.

Tredje perioden var knappt två minuter gammal när SSK drog på sig en utvisning för tripping. Det tog tid för hemmalaget att etablera ett powerplay, men när man väl gjorde det tog det inte många sekunder innan Linus Andersson kunde trycka in ledningsmålet. 3-2 efter 3:13!

Södertälje tog över allt mer spelet och Vita Hästen försökte kontra när tillfälle erbjöds.

När spelet skulle dra igång efter powerbreaket förkunnade domarna att Simon Fernholm skulle sitta på botbänken i två minuter för high sticking i samband med en situation precis innan powerbreaket.

När powerplayet var slut kom Vita Hästen upp i ett anfall och Arvid Degersted var ytterst nära att utöka ledningen.

Med 2:38 kvar på klockan tog Södertälje timeout och plockade i samband med det ut målvakten. Södertälje etablerade ett visst tryck och med 1:50 kvar på klockan blev Simon Fernholm utvisad för interference. Vita Hästen höll emot och med 42 sekunder kvar åkte gästerna på en utvisning för interference. I samband med utvisningen tog Vita Hästen timeout.

Vita Hästen kunde hålla ut och blockera pucken. Tiden rann ut och hemmalaget bärgade tre nya poäng!

Skotten slutade 8-5, puckinnehavet 41%-59%. Sammanlagt 23-22, 47%-53%.


Nästa match är på fredag, borta mot Västerås. Ses då!