Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Timrå
TIK

Förlust mot Timrå

3 december 2019 21:33

Vita Hästen förlorade även tredje mötet mot Timrå. Det blev en jämn match och hemmalaget gjorde en stark insats men föll med 1-2.


Det var mycket kamp i början av matchen och inget lag fick riktigt övertaget. Adam Ginning hade ett bra skott fem minuter in som målvakten plockade.

Vita Hästen tog över kommandot något. I mitten av perioden hade Arvid Degerstedt ett bra läge men målvakten slängde ut sitt benskydd och styrde undan.

Timrå åkte på en utvisning för roughing efter 10:37 och i samband med det gick signalen för powerbreak. Hemmalaget hade en del puckinnehav i anfallszon men lyckades inte skapa någon riktigt farlig chans.

Gästerna tog kommandot efter utvisningen och efter 13:23 åkte Anton Danielsson ut för interference. Utvisningen resulterade dock inte i något mål.

Med fem utespelare på isen tog hemmalaget återigen initiativet och hade en bra period med flera bra chanser.

Med två minuter kvar på klockan drog Timrå på sig en utvisning för high sticking. Hemmalaget hade mycket puck och snabba passningar men lyckades inte heller i detta powerplay trycka in pucken.

Andra perioden inleddes ganska jämnstarkt. Vita Hästen skapade riktigt bra chanser, men efter 6:06 var det ändå gästerna som tog ledningen efter en kontring.

Spelet fortsatte att bölja lite fram och tillbaka. Efter 17:37 åkte Viktor Lodin ut för boarding och med 1:36 kvar på klockan prickade Timrå in 0-2 via stolpen.

Tredje perioden inleddes med mycket kamp och tätt spel. Pucken försvann oftast ner i något hörn och blockerades. Fem minuter in hade hemmalaget en riktigt bra period där man öste på mot gästernas mål, men lyckades inte överlista målvakten trots att pucken dansade på mållinjen.

Vita Hästen hade relativt lätt att ta sig in i anfallszon och etablera spel, men Timrå försvarade sig effektivt och kunde hålla undan.

Med 9:15 på klockan drog Timrå på sig en ny utvisning, denna gång för holding. Skulle det bli Vita Hästens biljett in i matchen? Hemmalaget kunde återigen styra upp ett rätt bra powerplay med snabba passningar och med exakt halva utvisningen gången spelade Simon Fernholm pucken tvärs över isen till Linus Andersson som inte tvekade utan pangade in 1-2!

Hemmalaget fortsatte att ligga på och Timrå ägnade sig mest åt kontringar. Med drygt två minuter kvar plockade man ut Viktor Kokman och spelade 6-5. Man fortsatte att spela bra och skapa chanser men Timrå kunde hålla undan och vinna.

Publik: 2 121


Nästa match är borta mot Tingsryd på fredag.