Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskoga
BIK

Tre poäng mot Karlskoga!

11 december 2019 22:31

Vita Hästen fortsatte sin segerrad mot Karlskoga genom att besegra värmlandslaget med 4-1 varav två mål i numerärt underläge och avslutningen i tom kasse.


Vita Hästen öppnade starkt och skapade de absolut farligaste chanser under första halvan av första perioden. Gästerna stack också upp i ett par lägen men det var egentligen inte förrän i slutet av perioden som man skapade något farligt.

Med 43 sekunder kvar av perioden åkte Marcus Eriksson på en utvisning för tripping. Karlskoga satte upp ett ganska bra powerplay och med mindre än sekunden kvar kunde man snärta in pucken i öppet mål efter en snabb passning i sidled som ställde Viktor Kokman i hemmamålet.

Skotten slutade 9-13.

Karlskoga inledde andra perioden bra och vann mer närkamper. Vita Hästen tog dock alltmer över och stack upp med farliga chanser och flera bra skott.

I mitten av perioden hade hemmalaget en riktigt stark period och låg på ordentligt för en kvitteringspuck med farliga lägen och bra skymning, men Karlskoga kunde hålla undan.

11 minuter in åkte Karlskoga på en utvisning för interference. Vita Hästen satte upp ett bra powerplay med hyfsad fart och bra passningar, men Karlskoga kunde hålla undan.

Karlskoga störde tidvis Vita Hästen högt upp i banan och var duktiga på att vinna puck. Vita Hästen fortsatte dock att kämpa. 17:10 in åkte Karlskoga på en utvisning för interference. 40 sekunder senare åkte Simon Fernholm på en utvisning för interference. Det hände dock inte mycket under resten av perioden.

Skotten: 19-2 enligt officiella statistiken.

Tredje perioden var jämn. Vita Hästen gnuggade på och efter 5:40 kunde Erik Borg trycka in en retur efter en del palaver framför mål. 1-1!

6:40 in stötte Jens Hellgren till en puck som lite oturligt hittade upp över plexit och Hellgren fick sätta sig på botbänken för delaying the game.

Strax efter att man blivit fulltaliga hade Vita Hästen ett grymt läge när Kevin Elgestål frispelades men blev hakad med utvisning för motståndarna som följd. Hemmalaget skapade ett stundtals riktigt bra powerplay, men inget mål.

Direkt efter powerbreaket skapade Karlskoga ett friläge och Anton Danielsson drog i samband med läget på sig en utvisning efter 12:18 för slashing. Med 12 sekunder kvar av det numerära underläget fick Kevin Elgestål ett friläge och han gjorde inga misstag när han sprätte upp pucken i bortre krysset. 2-1 efter 14:06!

14:56 in var man återigen ytterst när att åka till sig ett utmärkt läge men istället åkte Jens Hellgren ut för holding. Gästerna tog sig in i zon men Vita Hästen försvarade sig bra och med fem sekunder kvar fick man ett nytt kontringsläge när Filip Cruseman och en spelare till kom i ett 2-1-läge. Filip Cruseman tryckte iskallt upp pucken i samma maska som Elgestål några minuter tidigare och 3-1 efter 16:51!

Karlskoga tog timeout efter 17:46 och tog i samband med det ut målvakten.

Med 53 sekunder kvar på klockan kunde István Bartalis bryta en passning i mittzonen och passa till Marcus Eriksson som pricksköt in 4-1 i tom kasse!

Vita Hästen tog timeout med 29 sekunder kvar och i samband med avblåsningen åkte även Karlskoga på en utvisning för late hit.

Matchen var så klart redan avklarad och när signalen ljöd hade Vita Hästen bärgat 3 nya poäng!

Skott: 11-6 Totalt: 39-21


Nästa match är borta mot AIK på måndag kl 19!