Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Björklöven
IFB

Förlust mot Björklöven

20 december 2019 21:36

Björklöven blev numret för stora och tog hem matchen med 3-5.


I en kokande Himmelstalundshall inledde hemmalaget starkt. 1:42 in åkte gästerna på en utvisning för hooking. Det tog ett tag för hemmalaget att få till lite tryck och så fort det hettade till uppstod ett litet bråk som gjorde att båda lagen fick varsin utvisning.

Björklöven tog över alltmer frampå mitten av perioden men Vita Hästen fortsatte att skapa bra lägen.

Simon Fernholm försökte hitta fram till Marcus Eriksson, målvakten släppte retur och Marcus försökte peta till pucken, något som irriterade gästerna så till den grad att tre spelare flög på honom och i tumultet som följde åkte en Björklövenback och Kevin Elgestål ut för roughing samtidigt som Marcus Eriksson åkte ut för slashing. Spel 5-4 alltså och efter halva utvisningen kunde gästerna trycka in en retur till 0-1 efter 11:25.

Med 6,5 minuter kvar grävde Vita Hästen fram en riktigt farlig chans efter riktigt klapp-klapp-spel. Filip Cruseman var sist på pucken men lyckades inte få pucken på mål.

Vita Hästen öste på bra och kämpade hårt i varje närkamp, men Björklöven var skickliga.

16:31 in åkte Björklöven på en utvisning för slashing. Vita Hästen tryckte på ordentligt men gästerna stretade emot. Med 3:02 kvar på klockan åkte lagen på varsin utvisning för roughing. Hemmalaget fortsatte att trycka på men Björklöven kunde hålla undan.

Skotten slutade 17-7 och puckinnehavet var i det närmaste helt jämnt, 49%-51%. Vita Hästen skapar minst lika mycket som Björklöven, men gästerna har varit mer effektiva än så länge.

Andra perioden hann knappt börja innan Björklöven utökade sin ledning till 0-2 efter 0:29.

Efter 1:14 åkte Anton Johansson ut för kneeing. Vita Hästen klarade av utvisningen och satte sedan upp ett högt tryck mot motståndarlaget och var ytterst nära att reducera. Mitt i pressen stack dock Björklöven upp och la in sitt tredje mål mellan benen på Viktor Kokman. 0-3 efter 5:22.

Sekunder senare åkte Jakob Stridsberg ut för delaying the game. Det var dock Filip Cruseman som fick ett friläge men hakades upp och tilldelades straffslag. Just som båda lagen väntade på att en spelare skulle ta sig an straffen bestämde sig domarna dock för att videogranska situationen med Cruseman. Pucken bedömdes dock inte ha varit inne och Linus Andersson skrinnade in på isen. Tyvärr missade han straffen.

10:27 in åkte Rikard Olsén ut för tripping och samtidigt ljöd signalen för powerbreak. Utvisning blev mållös.

Hemmalaget ökade trycket och efter 14:40 kunde Vita Hästen så äntligen reducera genom István Bartalis, som slog in en retur på skott från Filip Cruseman.

Vita Hästen såg riktigt bra ut i slutet av perioden men Björklöven kunde hålla undan.

Skotten slutade 11-6, dock hade Björklöven något högre puckinnehav, 47%-53%. Björklöven såg starka ut i början, Vita Hästen i slutet. Man har dock svårt att förvalta sina lägen.

Tredje perioden var 2:42 gammal när Rikard Olsén åkte ut för interference. Björklöven tog tillfället i akt och utökade sin ledning till 1-4 efter 4:02 genom ett välriktat skott vid bortre stolpen.

Matchen gled ifrån hemmalaget och med halva perioden spelad utökade gästerna till 1-5 på retur efter en snabb kontring.

10:28 åkte Erik Borg ut för interference. Dock var det Filip Cruseman som snodde åt sig pucken och fick ett friläge, hakades och tilldömdes en straff som han tog hand om själv. Cruseman gjorde inga misstag utan snärtade in 2-5, tid 11:11.

Vita Hästen slet och kämpade men gästerna höll emot. Med 2:23 kvar på klockan åkte Björkläven på en ny utvisning för interference. Vita Hästen tog timeout och plockade ut Viktor Kokman och med halva utvisningen gången kunde Anton Johansson peta in 3-5. Hemmalaget fortsatte spela 6-5 och tryckte på bra och skapade fina chanser, men Björklöven kunde hålla undan och avgå med segern.

Skotten slutade 9-8, sammanlagt 36-21.

Publik: 2.908


Nästa match är hemma mot Mora på fredag om en vecka.