Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Mora
MIK

Vinst mot Mora

27 december 2019 21:11

Det blev tre poäng mot Mora, men det satt hårt åt! Filip Cruseman gjorde båda hemmamålen!


Jublet på läktarna när det stod klart att Filip Cruseman skriver på för resten av säsongen vid en liten cermoni precis innan nedsläpp.

Matchen hann knappt börja innan Christopher Fish åkte på en utvisning för slashing. Mora hade svårt att komma igång med sitt powerplay men lyckades efter ett tag skapa lite tryck.

Med fem man på isen tog hemmalaget över och skapade en riktig kanonad mot Moras målvakt. Mora återhämtade sig och stack upp och efter powerbreaket var det mycket hawaiihockey en period.

Efter 13:13 åkte Mora på en utvisning för tripping. Vita Hästen var lite sena till nedsläpp och assisterande domaren släppte pucken ändå, ovanligt, men helt enligt regelboken. Hemmalaget kunde dock snabbt ta sig in i anfallszon och etablera ett powerplay. Det närmaste man kom ett ledningsmål var dock ett skott i ribban.

Med knappt två minuter kvar av perioden fick Oscar Masiello göra ett svettigt ingripande när Mora tvingade honom till en snabb sidledsförflyttning men resultatet stod sig perioden ut.

Skotten slutade 7-11, puckinnehavet 51%-49%. Vita Hästen skapade flest farliga chanser i perioden, men gästerna var inte ofarliga när de stack upp.

Minuten in i andra fick Linus Andersson ett skott på foten och linkade av isen.

Hemmalaget inledde annars starkt, men Mora tog över och hade en stark period knappt halvvägs in i perioden när Vita Hästen hade svårt att ta sig ur sin egen zon.

Halvvägs in åkte Filip Cruseman ikapp en Moraback och skapade sig ett litet friläge men Moras målvakt klarade.

Direkt efter powerbreaket hade Vita Hästen en stark period. Efter tekning klippte Wilmer Lindblad iväg ett skott som sjöng i ribban, möjligen via målvaktens axel. Direkt efteråt hade Mora ett farligt friläge som Oscar Masiello klarade.

Linus Andersson tappade pucken till ett friläge för Mora men jagade själv förtjänstfullt tillbaka pucken igen utan att dra på sig någon utvisning.

Med 16:03 på klockan åkte gästerna på en utvisning för hooking. Vita Hästen bjöd upp till riktigt vackert spel med flera fina kombinationer men bortalaget lyckades hålla emot. För tredje gången klingade det i hela hallen när Linus Andersson hade ett skott i stolpen.

Skotten slutade 11-3, puckinnehavet 62%-38%. Mora var riktigt starka under en period men sett till hela perioden var Vita Hästen starkast. Dock inga mål.

2:44 in i tredje åkte Mora på en utvisning för high sticking. Linus Andersson träffades och såg ut att ha ont när han åkte mot avbytarbåset. Vita Hästen skapade en del tryck men den bästa chansen kom precis när Moraspelaren var på väg in. Efter ett mönsteranfall fick Jens Holmström pucken framför mål och gjorde en snygg dragning men målvqkten fick ut benskyddet och kunde parera.

István Bartalis åkte ut för tripping efter 5:19. Gästerna skapade en del tryck men Vita Hästen kunde freda sitt mål.

Spelet var öppet genom hela perioden och lagen bytte chanser med varandra. Med fyra minuter kvar av perioden var puckinnehavet 49%-51% och skotten 6-7, vilket speglade matchbilden rätt bra.

Med 17:01 på klockan kunde äntligen Vita Hästen trycka in ledningsmålet genom kontraktskrivaren Filip Cruseman, som tog tillvara en retur och lyfte upp pucken över målvaktens benskydd. 1-0!

Halvminuten senare fick Linus Andersson ett friläge men målvakten kunde styra undan.

Med 2:14 kvar plockade Mora ut målvakten men det bar sig inte bättre än att Marcus Eriksson fick tag i pucken och spelade fram Filip Cruseman som satte sitt andra mål i öppen kasse. 2-0!

I sista minuten hade även Jesper Samuelsson chansen att göra mål i tom kasse, men en back kom emellan.

19:55 åkte Marcus Eriksson ut för tripping. Mora reducerade till 2-1 efter 19:58.

Tiden rann ut och till stående ovationer tog Vita Hästen hem alla tre poängen!

Skotten slutade 11-11, sammanlagt 29-25.


Nästa match är borta mot Södertälje lördagen den 4 januari.