Hemma
Mora
MIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Mora

14 februari 2020 21:54

Det blev tre poäng att ta med sig i bussen hem från Dalarna efter att Vita Hästen besegrat Mora. Resultatet skrevs till 0-4.


Mora skapade ett par farliga chanser i början av matchen samtidigt som Vita Hästen kom lite på efterkälken i ett par situationer och Niklas Lundström fick bekänna färg i sin första match. Efter bara 2:30 tog Vita Hästen timeout för att justera lite detaljer.

Efter 7:19 tog Christopher Fish pucken i egen zon i boxplay, drev pucken över hela isen, gick förbi sin back och la in 0-1 mellan benen på Moras målvakt.

Arvid Aronsson sköt med tre minuter kvar och Linus Andersson styrde snyggt in den i mål till 0-2. Dryga minuten senare spelade Viktor Lodin fram Oliver Nordberg med en liten flipp till ett friläge och Oliver gjorde inget misstag när han sprätte upp 0-3 i nättaket.

Andra perioden var mer händelsefattig och det enda som stod att notera var varsin resultatlös utvisning för vardera laget.

Tredje perioden var som ett långt powerplay för hemmalaget där Vita Hästen drog på sig hela fyra utvisningar. Gästerna höll dock tätt och Lundström gjorde flera avgörande räddningar. En skottstatistik på 22-7 i sista perioden skvallrar en del om matchbilden.

Hemmalaget mäktade dock inte med något mål och med 28 sekunder kvar kunde istället Oliver Nordberg sätta en retur i tomt mål och fastställa slutresultatet 0-4.


Nästa match är hemma mot Södertälje på onsdag. Kom och heja fram laget till slutspel!