Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Vita Hästen
VIT

Tre poäng mot Karlskrona

21 februari 2020 23:15

Vita Hästen tog tre poäng i Blekinge och är nu ytterst nära att vara klara för slutspel!


Karlskrona tog ledningen i slutet av första perioden då Kevin Ekman Larsson gjorde 1-0 till hemmalaget.

Repliken kom i början av andra då Simon Fernholm spelade fram István Bartalis med en alldeles magnifik passning. Bartalis gjorde inget misstag då han satte kvitteringen.

Strax senare tog gästerna ledningen genom ovane målskytten Rikard Olsén. I mitten av perioden utökade Jens Holmström till 1-3 med en vacker dragning i numerärt underläge.

I tredje perioden låg Karlskrona på och försökte få till en reducering. Vita Hästen hade till stor del koll på matchen, men Karlskrona ökade trycken ju längre perioden gick och med fem minuter kvar kunde man göra 2-3.

Hemmalaget plockade målvakten under ca en minut i jakten på kvittering, men istället kunde István Bartalis lyfta in sitt andra mål för kvällen och bestämde slutresultatet till 2-4.

Det intressanta med kvällens resultat är att Tingsryd och Karlskrona nu inte längre har någon möjlighet att komma ikapp Vita Hästen i jakten på slutspelsplatsen. Västervik, som spelar i morgon, har en teoretisk chans om man vinner alla sina återstående matcher samtidigt som Vita Hästen förlorar alla sina. Slutspelsplatsen kan alltså bärgas i morgon.


Nästa match spelas hemma mot Modo på onsdag, väl mött då!