Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Kristianstad

29 februari 2020 00:45

Vita Hästen stod upp bra med sitt något reservbetonade lag men Kristianstad blev för svåra och tog hem alla tre poängen efter att bekante Amil Krupic gort det avgörande 4-3-målet.


Ett manfallet Vita Hästen kom till spel med juniorerna Adam Karlsson och Isak Ekelund som båda fick ett par minuters spel. Viktor Kokman stod i mål.

Första perioden var frejdig åt båda håll och det märktes att båda lagen hade något att spela för. Anton Johansson fick en passning från Marcus Fagerudd och drog på en riktig rökare som Christian Engstrand i motståndarmålet inte klarade och 0-1 var ett faktum efter 7:30.

Andra perioden svängde fram och tillbaka och båda lagen drabbades av två utvisningar var.

Kristianstad kvitterade genom Gustav Willman Borvik efter 2:39.

Efter 14:23 gjorde Anton Johansson sitt andra mål för kvällen efter att han snurrat upp sin back med en piruett som var så vacker att HockeyAllsvenskan troligen ställer in nästa veckas omröstning om vackraste mål, i numerärt underläge icke desto mindre.

Kvitteringen kom efter 18:04, men Vita Hästen gav inte upp och med en man mer på banan lossade Marcus Fagerudd bössan och pangade in ett nytt ledningsmål med dryga halvminuten kvar av perioden.

I tredje tappade gästerna lite energi och Kristianstad kunde komma ikapp (Gustav Willman Borvik på straff efter 4:19) och förbi (Amil Krupic på skott från blå efter 6:02).

Vita Hästen jagade för en kvittering men drog på sig utvisningar, bl a efter en olycklig och otäck situation där hemmalagets Erik Santesson låg orörlig på isen i flera minuter innan han blev utburen på bår efter en närkamp med Christopher Fish.

Vita Hästen plockade ut Viktor Kokman med nästan fyra minuter kvar på klockan men lyckades inte forcera in en kvittering utan slutresultatet skrevs till 4-3.


Nästa match spelas borta mot Västerås på onsdag kl 19.