Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Västervik

18 september 2020 21:14

Västervik blev för svåra i en svängig match där VIta Hästen periodvis spelade bra. Matchen slutade 2-1.


Första perioden var två minuter gammal när Västervik åkte på en utvisning. Det var dock Västervik som fick det första farliga läget med ett friläge mot Adam Werner i mål, som dock klarade. Gästerna tog tag i pucken igen och spelade runt, hittade skottlägen men lyckades inte överlista Västerviks målvakt Zackarias Skog.

Västervik skapade lite tryck efter utvisningen och Adam Werner fick briljera med sin plock. Spelet böljade lite fram och tillbaka och det var Vita Hästen som var mest organiserade och skapade ett par bra skottlägen, men målvakten stod i vägen. Gästerna spelade sig oftast in i anfallszon medan Västervik oftare försökte åka in.

Efter 9:02 åkte Västervik på en utvisning för roughing. Man tappade ut pucken och hade sedan svårt att ta sig in igen innan man åkte på ett lagstraff för too many players. När det sedan blev Väesterviks tur att spela powerplay gjorde man likadant, tappade ut pucken och hade svårt att organisera sig igen. Man hann dock få ett skott på mål, dock rakt i magen på Adam Werner.

Simon Holmström stötte till pucken och åkte till sig ett friläge men blev upphunnen. Strax efter kunde dock Marcus Fagerudd trycka in ledningspucken. 0-1 efter 14:30!

I momentet efteråt åkte Filip Cruseman ut för roughing. Västervik han skapa ett riktigt farligt läge framför Werner innan de drog på sig en utvisning för interference. Lagen bytte chanser och Adam Werner fick återigen visa prov på sin skicklighet.

Hemmalaget drog upp tempot lite i slutet av perioden, men resultatet stod sig.

Skotten slutade 12-12. Vita Hästen tappade en hel del puck, men när man hade pucken i kontroll kunde man flera gånger spela ett organiserat anfallsspel. Västervik var inte alls ofarliga, man skapade flera kvalificerade chanser, men Adam Werner såg stabil ut i mål.

Andra perioden var 1:04 gammal när Jaakko Jokinen åkte ut för tripping. Hemmalaget lyckades dock inte skapa mycket i sitt numerära överläge.

Gästerna hade sedan en riktigt bra period där Topi Nättinen var ytterst nära att styra in pucken framför mål och David Åslin i momentet efteråt var nära att lyckas Zorro-finta in pucken från bakom mål. Emil lundberg fintade upp sin back på läktaren och ett bortamål låg verkligen i luften.

Västervik kom tillbaka, men Vita Hästen tog tag i taktpinnen igen. Åslin spelade fram Filip Cruseman framför mål som var ytterst nära att trycka in pucken. Västervik åkte på en ny utvisning i samband med situationen och gästerna fick åter spela powerplay. Vita HÄsten skapade bra tryck men inga riktigt klara målchanser.

Halvvägs in i perioden åkte Marcus Fagerudd ut. Han hann sitta ungefär halva tiden innan en uppgörelse i Västerviks zon renderade en utvisning var för Christopher Fish och hemmalaget. Det hann inte gå många sekunder innan Arvid Degertstedt åkte ut på ännu en utvisning och hemmalaget fick spela 4-3. Man lyckades dock inte utnyttja sitt övertag.

Med 3:46 kvar på klockan åkte Filip Cruseman ut för puck out. Efter en minut kom Degerstedt tillbaka i spel och inga mål föll.

Andra perioden var bättre än den första och då var inte den första direkt dålig. Mer fokus, färre borttappade puckar och både David Åslins kedja och Topi Nättinens var stundvis riktigt arbetssamma och farliga.

Västervik startade sista perioden starkt och efter 1:19 kunde Anton Blomberg trycka kvitteringen via ett stolpskott som sjöng i hela hallen.

Simon Holmström åkte på en utvisning efter tre minuter och Västervik fick åter spela powerplay. Man spelade runt pucken och skapade nåt enstaka läge, men istället kunde Christopher Fish arbeta till sig pucken och skapa ett kontringsläge, som dock inte resulterade i mål.

Västervik fortsatte att ligga på och styra det mesta av spelet och efter 8:24 kunde inte gästerna stå emot längre när Fabian Hestedt tryckte in sin egen retur till 2-1.

Perioden såg mer eller mindre ut som ett enda långt powerplay för Västervik. Halvvägs in i perioden åkte Kim Johansson ut för hooking och ironiskt nog var det först då som gästerna samlade ihop sig och tog tag i spelet igen. Efter 13:13 åkte VÄstervik på en utvisning för holding och nu var det VIta Hästens tur att spela powerplay.

Knappt hade Västervik blivit fulltaliga förrän David Åslin åkte på en interferenceutvisning. Det syntes dock inte så mycket på spelet.

Med dryga minuten kvar åkte lagen på varsin utvisning för fighting, för gästerna var det Topi Nättinen som fick sätta sig i båset. Vita Hästen plockade ut Werner och försökte kvittera men tiden rann ut och matchen slutade med Västerviksseger.

Västervik startade sista perioden starkt och det var där nånstans vågskålen tippade över för matchen. Första och framförallt andra perioden såg mycket bättre ut för gästerna.