Hemma
Västerås
VIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Storförlust mot Västerås

23 september 2020 21:09

En bedrövlig andraperiod lade grunden till en storförlust med hela 8-0 (1-0, 4-0, 3-0)


Spelet böljade lite fram och tillbaka till en början men Vita Hästen hade starka perioder av och till. Arvid Degerstedt lurade sin back och fick iväg ett skott, i momentet efter fick Fabian Zetterlund chansen och strax därefter Simon Holmström, men pucken höll sig utanför målburen.

Vita Hästen spelade fysiskt. Topi Nättinen smällde på rejält ett par gånger, Arvid Degersted klev fram vid ett par tillfällen och såg stark ut.

Västerås skapade även de sina farligheter men Adam Werner var stabil i mål.

Gästerna spelade aggressivt. Lyckades ofta få tag i Västerås uppspel eller t o m ta ifrån dem pucken i anfallszon och hade perioder med riktigt fint spel i Västerås zon.

Västerås hade också bra chanser och när Jens Holmström åkte ut för interference med lite drygt två minuter kvar av perioden tog det inte många sekunder för hemmalaget att utnyttja sitt numerära överläge. 1-0 efter 17:57.

Skotten slutade officiellt 10-4, vilket inte såg ut att stämma med verkligheten alls. Snarare tvärtom. Vita Hästen såg mer stabila ut än mot Västervik, mer aggressiva och skapade flera bra lägen.

Andra perioden var bara två minuter gammal när Västerås pangade in 2-0 i numerärt överläge med Topi Nättinen på botbänken. Från målet tog det inte ens tio sekunder, sen fick Västerås ett friläge och la in 3-0.

Det ville sig inte riktigt för gästerna. Passningar satt på skridskorna istället för på bladet, Västerås kunde vinna puck och skapa möjligheter. Efter att ha ägt det mesta av puckinnehavet kunde hemmalaget också sätta 4-0 efter 8:59.

Efter 13 minuter tog Vita Hästen timeout. Minuten fick gästerna ett straffslag efter att Topi Nättinen gjorts ner vid ett friläge. Topi tog hand om straffen själv, gled fram mot mål och gjorde några vackra finter, men hemmalagets målvakt klarade. Istället kunde Västerås i situationen efter trycka in 5-0.

Det lät som att skotten slutade 11-9, som i så fall inte heller det såg ut att stämma med verkligheten, men nu åt andra hållet. Det fina spel gästerna visade upp i första perioden var som bortblåst i den andra. Västerås styrde och ställde lite som de ville och Vita Hästen såg oorganiserade ut. De två powerplay gästerna fick med sig resulterade inte i något större tryck.

Vita Hästen fick ett tidigt powerplay i tredje men hade svårt att ens komma in i zonen. Knappt hann man li fulltaliga förrän Kim Johansson åkte på en utvisning och Västerås fick ta över det numerära överläget. Med några sekunder kvar av utvisningen kunde Västerås trycka in 6-0.

Ny utvisning, återigen har Vita Hästen svårt att komma in i anfallszon. Istället får Västerås tag i pucken i ett friläge och kan sätta 7-0.

Efter detta sönderfall kunde man dock börja ana lite kämpatakter hos gästerna igen och spelet börjat gå över till att likna det vi fick se i första perioden. Halvvägs in i perioden fick man ett nytt powerplay och nu lyckades man skapa ett riktigt bra tryck med flera vassa chanser.

Resten av matchen blev i mångt och mycket en kamp mellan ett Vita Hästen som låg på för att spräcka Västerås nolla och ett hemmalag som slog ifrån sig och försvarade sig för att inte låta detta ske och emellanåt stack upp i egna anfall. Marcus Karlberg hade ett friläge och i situationen efter det sköt Västerås i stolpen.

Med 1:34 kvar på klockan kunde Västerås sätta slutresultatet 8-0.

Skotten i sista slutade 5-8. Kan bara konstatera att statistikmätarna inte hade samma matchbild som undertecknad. Vita Hästen tappade matchen med en svag andraperiod. Tredjeperioden var inte heller bra, men man kunde emellanåt se spår av lite kämpatag.