Hemma
Västerås
VIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Inför träningsmatchen mot Västerås

23 september 2020 12:25

Vita Hästen åker till Västerås för kvällens träningsmatch. Matchen sänds av NT och börjar 19:00.


Västerås - Vita Hästen
Onsdag 19:00
Matchen sänds av NT, se nedan.

Västerås slutade i fjol på en 5:e plats i tabellen, precis innan Vita Hästen. Vita Hästen vann två av fyra möten. Vi möttes dessutom i den första och enda matchen i slutspelet, en match där Västerås avgick med segern med 5-2.

Västerås har kvar en större stomme av truppen från förra året och har bara en handfull nya spelare.

Tony Zabel, huvudtränare för Vita Hästen, säger såhär om kvällens match:

– Resultatet är kanske inte så viktigt i en försäsongsmatch, men vi vill se ett bättre spel. Mot Västervik spelade vi inte tillräckligt bra. Vi ledare försökte mana på ett anfallsspel som vi inte riktigt klarade av men framförallt vill vi se ett bättre försvarsspel där varje spelare håller sig till det vi har kommit överens om.

Hur viktiga är försäsongsmatcherna?
– Man vill ju se att laget är på väg åt rätt håll och gör det vi har kommit överens om. Säsongen är inte långt borta och vi vill ju att spelet ska sätta sig så bra som möjligt innan vi börjar spela om poäng.

Resultatet kanske inte är så viktigt på försäsongen, men tittar man nånting på motståndarna?
– Inte så mycket. Vi vet ju att olika lag spelar på olika sätt, att olika tränare har olika hockeyfilosofier, men för oss handlar det om vårt spel. Vi kommer inte att titta så mycket på hur våra motståndare ställer upp.

Hur ser truppen ut?
– Blomberg och Cruseman vilar, sen får vi se lite efter värmningen.


Matchen sänds här av NT!


Vi är jättetacksamma till er som vill stödja klubben genom att köpa en virtuell soffbiljett! Swisha 50:- eller mer till 123 570 33 50! Du kan också vinna David Åslins klubba, signerad av alla i laget!