Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Södertälje

6 november 2020 21:23

Nej, det blev ingen andra rak vinst. Södertälje vann kvällens omgång med 3-2.


Första perioden böljade lite fram och tillbaka. Södertälje vann skotten med 9-3 och matchbilden påminnde en del om matchen mot Väsby. Tony Zabel pratade i en intervju om att han var nöjd med spelet och det såg tight och lite tillknäppt ut. Vita Hästen åkte på periodens enda utvisning men det var också gästerna som gjorde mål under denna när Emil Lundberg grävde fram pucken till Marcus Sörensen som satte av mot mål och satte pucken "i gubbhörnet", som han förklarade i pausintervjun och såg därmed till att förlänga sin poäng- och målsvit.

Andra perioden gav två mål till hemmalaget och ett till gästerna. Vita Hästen spelade bra i sina två powerplay och perioden avslutades i det närmaste med att Kim Johansson sköt mot mål och Christopher Fish och Filip Cruseman hjälptes åt att styra in kvitteringen till 2-2. Annars var perioden hyfsat jämn vilket skotten 10-11 skvallrade om.

Tredje perioden var lite drygt sex minuter gången när gästerna åkte på en utvisning för too many players. Södertälje utnyttjade läget och pangade in 3-2 över axeln på Julius Pohjanoksa. Vita Hästen försökte komma tillbaka och spelade 6-mot-4 i slutet av matchen, men hemmalaget stod emot och kunde se klockan rinna ut.