Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskoga
BIK

En poäng mot Karlskoga

28 februari 2021 17:17

Vita Hästen visade åter en stark moral när man hämtade upp 1-3 till 3-3. Karlskoga drog dock det längsta strået och vann i förlängning med 3-4.


Matchen hann knappt börja innan Karlskoga hade tryckt in 0-1. Gästerna såg starka ut och fortsatte att trycka på och det tog ett par minuter innan hemmalaget kunde sätta upp sitt första riktiga anfall.

Efter 6:47 uppstod lite gurgel efter en sen tackling och Vita Hästen-bekante Arvid Aronsson fick sätta sig på botbänken för charging. Hemmalaget hade dock svårt att etablera något riktigt tryck i powerplay. Direkt efter att gästerna blivit fulltaliga hade dock Kevin Elgestål en styrning som letade sig strax utanför stolpen och Vita Hästen utnyttjade sitt momentum och fortsatte att ligga på och skapa lite tryck.

William Fällström åkte ut för holding efter 11:00 och Karlskoga passade på att trycka in 0-2 med sekunder kvar av utvisningen.

5-18 i skott är inte missvisande, Karlskoga hade det mesta av spelet och hade dessutom ett puckinnehav på 61%.

Andra perioden började jämnare och var ungefär fem minuter gammal när Karlskoga höll på att åka till sig ett friläge, eller åtminstone 2-mot-1-läge, men det bar sig inte bättre än att de drog på sig en utvisning för att ha trippat en hemjagande Vita Hästen-spelare. I det efterföljande powerplayet kunde Christopher Fish trycka in sitt femte mål på fyra matcher och 1-2 på tavlan!

Samma Fish åkte ut för late hit efter 11:16. Karlskoga behövde bara 20 sekunder för att utöka ledningen till 1-3.

Med fem minuter kvar åkte Karlskoga på en utvisning för goaltender interference. Det inleddes med att Karlskoga fick ett 2-mot-1-läge som Christian Engstrand klarade, men sen fick hemmalaget lite bättre ordning på spelet och lyckades skapa ett par fina lägen. Vita Hästen fortsatte efter utvisningen att ligga på men med minuten kvar vände Karlskoga och fick med sig en avvaktande utvisning på Alexandre Lavoie för hooking, en utvisning som verkställdes i samband med periodpausen.

Skotten slutade 8-6, vilket också speglade perioden relativt väl. Vita Hästen hade 60% av puckinnehavet, men Karlskoga skapade några vassa lägen och båda lagen hade t ex stolpträffar. En mycket jämnare period, möjligen för att Karlskoga kunde slappna av lite med sin tvåmålsledning.

Karlskoga inledde alltså tredje perioden med en man mer på banan men hemmalaget stod upp bra och släppte inte till några mål.

Sex minuter in åkte Kim Johansson in i anfallszon med pucken, fintade upp sin back på läktaren och tryckte in 2-3!

Vita Hästen fortsatte att ligga på och skapade flera bra lägen. Mitt i perioden åkte Marcus Fagerudd på en smäll vid offensiva blå och fick lämna isen. Lite oklart vad som hände, men det renderade åtminstone ingen utvisning.

Lagen turades om att skapa chanser och precis efter ett Karlskoga läge kunde Vita Hästen vända och ovane malskytten Jaakko Jokinen kunde trycka in kvitteringspucken med hjälp av fin skymning från Emil Lundberg. 3-3!

Båda lagen försökte avgöra och skapade bra lägen. Kim Johansson spelade fram Emil Lundberg till ett friläge, men Emil bedömdes vara offside.

Skotten slutade 7-7 i en bra period för Vita Hästen som återigen visade stark moral genom att ta sig ikapp från 1-3-underläge och kunde lika gärna ha gjort ett segermål också, men i rättvisans namn hade Karlskoga ett par fina lägen också.

Förlängningen var 36 sekunder gammal när Hunter Fejes åkte ut för tripping och passade på att dra på sig en extra tvåa för abuse of officials. Det tog en knapp minut i spel 4-mot-3 innan Karlskoga kunde snärta in segermålet.

Skotten slutade 0-1, sammanlagt 20-32.