Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västervik
VVIK

Vinst mot Västervik!

5 mars 2021 20:20

Det blev tre poäng i första mötet av dubbelmötet mot Västervik efter seger med 4-2!


Matchen inleddes svängigt med chanser åt båda håll. Västervik tog ledningen efter 5 minuter efter att Christian Engstrand lämnat retur och gästerna lyckats peta in den lösa pucken.

I momentet efteråt fick Vita Hästen chansen att spela i numerärt överläge och var ytterst nära att trycka in den direkt, men Marmenlind i motståndarmålet klarade.

Med 7:34 åkte först Västervik på en ny utvisning (för late hit), men i efterdyningarna åkte båda lagen på varsin utvisning för roughing också.

Precis när Västervik blev fulltaligt rundade Marcus Eriksson kassen och spelade fram Anton Danielsson som distinkt tryckte upp pucken i bortre krysset. 1-1 efter halva perioden!

Dryga minuten senare var det dags igen. Jaakko Jokinen fick ett öppet läga och tvingade Marmenlind till en svår sidledsförflyttning med sin passning till Mark McNeill som kunde trycka in 2-1 i krysset!

Med fem minuter kvar av perioden åkte Västervik på en ny utvisning. Hemmalaget spelade runt men kom inte till något riktigt avgörande läge.

Västervik tryckte på lite i slutet av perioden men hemmalaget kunde hålla ifrån sig med hjälp av så höga, taktfasta hejaramsor från restaurangen att det fick oss att glömma bort att det pågår en pandemi.

Skotten slutade 12-11.

En minut in i andra åkte en spelare för vardera laget ut på 2+2 för fighting. Hemmalaget körde på bäst och tre minuter in åkte Västervik på en utvisning för tripping. Det blev ett böljande powerplay där Västervik kom i ett 3-mot-1-läge i ena sekunden för att Vita Hästen skulle göra samma sak i nästa.

Kevin Elgestål var riktigt nära att få ett friläge i mitten av perioden, men pucken hoppade över klubban och gick till icing.

I mitten av perioden åkte Christopher Fish på en otäck smäll och blev liggande på isen. Västervik åkte på en utvisning på 2+10 för checking to the head och Fish tog sig till slut ut till omklädningsrummet för egen maskin.

Det blev ett märkligt powerplay där hemmalaget knappt slog två passningar i rad rätt.

Västervik åkte på en tackling och det uppstod gurgel vid situationen, vilket ledde till att gästerna drog på sig ett lagstraff för abuse of officials. Det tog ungefär en halv minut, sen hade William Fällström lyckats tråckla in 3-1!

Precis som i första perioden la Västervik in ett lite högre tempo i slutet av perioden, men hemmalaget stod pall och med minuten kvar kunde Hunter Fejes sticka upp i en kontring där Marmenlind såg osäker ut på var han hade pucken.

Skotten slutade 11-8. Matchen präglas till viss del av utvisningar. Vita Hästen har dragit på sig 6 minuter, varav 2 i första. Västervik har dragit på sig hela 28 minuter, varav 8 i första. Då räknas förvisso ett personligt 10-minutersstraf in, men det säger ändå en del.

Tredje perioden inledde med mycket puckinnehav från gästerna, men det var hemmalaget som producerade flest skott. Efter fem minuter stod skotten 6-2, men gästerna hade 54% av puckinnehavet.

Mitt i perioden åkte Emil Lundberg ut för hooking. Västervik tryckte på bra i powerplay och efter halva utvisningen lyckades man trycka in reduceringen till 3-2.

Västervik fortsatte att ligga på och skapa chanser och Vita Hästen hade fullt sjå med att slå ifrån sig. Med knappt tre minuter kvar tog man timeout och plockade målvakten. Västervik låg på och skapade farliga lägen, men hemmalaget stod upp. Marcus Eriksson var ytterst nära att få tag i pucken ensam framför öppet mål, men pucken rann iväg till icing. I nästa situation fick han dock tag i pucken på passning från Jens Holmström och kunde sätta 4-2 i öppet mål.

Skotten slutade 7-13, totalt 30-32.