Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Inför Modo borta

3 oktober 2020 13:23

Äntligen säsongspremiär! Vita Hästen är i Örnsköldsvik för dagens möte mot Modo! Matchen börjar 15:00 och sänds på C More.


Det har äntligen blivit dags för seriepremiär och Modo står för motståndet i dagens match!

Vita Hästens försäsong innehöll blandade resultat. Vi inledde starkt mot LHC och Södertälje i Skoda Trophy, hade en dipp mot Västervik borta och förlorade med 0-8 mot Västerås borta. Sista matchen slutade med knapp Västerviksseger hemma efter en uppryckning i spelet.

Datum Match Resultat
Torsdag 3/9 Linköping - Vita Hästen 3-2 (sd)
Fredag 4/9 Vita Hästen - Leksand 2-5
Lördag 5/9 Malmö - Vita Hästen 4-1
Söndag 6/9 Södertälje - Vita Hästen 1-4
Lördag 12/9 Vita Hästen - Almtuna 3-0
Fredag 18/9 Västervik - Vita Hästen 2-1
Onsdag 23/9 Västerås - Vita Hästen 8-0
Fredag 25/9 Vita Hästen - Västervik 3-4

Modo har en något mer intakt trupp än Västervik och Västerås, men man har ett gäng nya spelare och har bland annat lånat in Aleksi Heponiemi från Florida Panthers och Jesper Lindgren från Toronto Maple Leafs.

Precis som Vita Hästen har Modos resultat på försäsongen spretat lite och i sista matchen åkte man på en 1-6-förlust mot Timrå.

Datum Match Resultat
Tisdag 18/8 Luleå - MODO 2-4
Onsdag 19/8 Skellefteå - MODO 4-3 (str)
Fredag 28/8 MODO - Timrå 0-4
Fredag 4/9 MODO - Skellefteå 1-3
Torsdag 10/9 Timrå - MODO 0-2
Onsdag 16/9 Björklöven - MODO 5-1
Fredag 18/9 MODO - Mora 2-1
Lördag 19/9 MODO - Timrå 1-6

#40 Karl Påhlsson

Hur känns det att säsongen drar igång?
– Det känns jäkligt bra! Det har varit en lång försäsong nu, så man är taggad att dra igång på riktigt!

Det är din hockeyallsvenska premiär, hur känns det?
– Spännande! Det ska bli spännande att starta på riktigt och se hur HockeyAllsvenskan är!

Se resten av intervjun i videoklippet ovan.

Fredrik Kjells historiska trivia

Hej Hästen-vänner,

äntligen är det dags för premiär för vårt kära Vita Hästen! Årets säsong kommer vara annorlunda på många sätt, den kommer att gå till historien - precis som alla andra säsonger. Tanken är att jag inför säsongens matcher ska förmedla intressant information och statistik just från det förgångna. Framöver kommer det dock ske i kortare form i "Inför matchen"-artiklar. Hoppas det kommer att uppskattas som rolig kuriosa i en speciell tid. Mycket nöje, nu kör vi!

Vita Hästen har mött Modo 24 gånger i historien, där ångermanlänningarna har stått som segrare i 67% av drabbningarna. Första gången de möttes var våren 1990 i allsvenskan, dit Modo hade förpassats efter en svag höst i elitserien. Senare den säsongen möttes lagen i den för oss (ö)kända kvalserien, där Vita Hästen nosade på den högsta serien. Just Modo tog slutligen platsen framför näsan på Vita Hästen efter en väldigt dramatisk avslutning. Sedan tog det 25 år(!) innan lagen återigen drabbade samman, även denna gång slogs de i ett kval om en plats i den högsta serien. Dessvärre vann Modo även denna kamp, där Vita Hästen efter en sensationell debutsäsong i hockeyallsvenskan inte mäktade med det starkare SHL-laget. Sedan hösten 2016 har lagen mötts många gånger, senast var i februari då Vita Hästen vann på hemmaplan med 6-4. Christopher Fish svarade i denna match för ett hattrick, vilket även Rickard Rauge och Rickard Palmberg tidigare har lyckats med mot Modo.

Modo må ha en statistisk fördel mot Vita Hästen, dock har våra hästar gjort starka premiärer historiskt sett. Vårt lag har vunnit 39 premiärmatcher på 54 försök, vilket ger en segerprocent på hela 72%! Jag hoppas att den statistiken talar för oss idag!

Med bästa hälsningar Fredrik


Se matchen på C More! Nedsläpp 15:00! Nu kör vi!