Hemma
Västerås
VIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Storseger mot Västerås

26 oktober 2020 23:08

Vita Hästen tog revansch efter förlusten på försäsongen och vann med hela 7-2 borta mot Västerås!


Vita Hästen gjorde inte mindre än sju mål när Västerås besegrades på måndagkvällen, men det var hemmalaget som gjorde första målet när gästerna tappade markering i egen zon.

Bortalaget spelade en bra period och med 13:48 på klockan kunde Simon Holmström göra sitt första poäng när han tryckte in kvitteringen.

Christopher Fish satt på botbänken när Marcus Fagerudd fick tag i pucken och spelade fram Topi Nättinen i ett friläge som han förvaltade väl genom att sprätta upp pucken i nättaket och 2-1 till Vita Hästen i numerärt underläge.

Skotten slutade 10-3, vilket kanske inte helt speglade matchbilden.

Andra perioden var lite mer stillsam. En lustig situation var när Vita Hästen drog på sig ett matchstraff för too many players on the ice och Västerås en minut in i sitt powerplay åkte på en likadan utvisning åt andra hållet.

Skotten slutade 5-4.

Tredje perioden blev ett målfyrverkeri. Marcus Fagerudd satte 1-3 och Arvid Degerstedt styrde in 1-4 på skott från Kim Johansson halvminuten senare. Ytterligare ett par minuter senare tryckte Filip Cruseman in 1-5 i powerplay. Västerås reducerade i powerplay innan Filip Cruseman gjorde sitt andra mål för kvällen, även det i powerplay, innan han spelade fram Marcus Sörensen som fastställde slutresultatet 2-7.

Skotten slutade 3-13, sammanlagt 18-20.

Niklas Czarnecki var mycket nöjd efter matchen.

– Det är en jättebra genomförd match från oss trots en tuff start. Vi fortsätter att göra det vi kommit överens om inför matchen och fortsätter att spela ett kompakt spel och sätter försvarsspelet i första rum. Alla har rätt mental ingång i matchen och vi supportar varandra.

Vet vi något nytt om vad som har hänt Patrick Blomberg?
– Nej, vi har inget nytt egentligen. Han skulle få ett ultraljud idag eller i morgon och så får vi väl avvakta det.

Björklöven på fredag blir vår sista "50-match" innan vi får börja ta in 300 åskådare. Ser du fram emot att ha lite mer publik på läktarna?
– Ja, verkligen! Vi saknar publiken oerhört mycket!Det kommer att bli en markant skillnad.

Lyssna på hela intervjun i klippet ovan!


Nästa match är hemma mot Björklöven på fredag.