Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Björklöven
IFB

Knapp förlust mot Björklöven

30 oktober 2020 21:08

Serieledande Björklöven blev numret för stora i en mycket bra match som kunde ha slutat hur som helst. Resultatet skrev dock till 5-7.


Vita Hästen öppnade perioden bra och hade ett par fina chanser, men det var Björklöven som tog ledningen. Hemmalaget tappade pucken i egen zon och serieledarna var snabba att utnyttja misstaget. Snabb pass över till bortre stolpen där Justin Crandal kunde lägga in ledningsmålet efter 4:23.

Hemmalaget fortsatte att skapa men Björklöven visade en grym effektivitet när man tryckte in 0-2 efter ett lite tveksamt byte från hemmalaget.

Med tre minuter kvar kunde Marcus Sörensen bryta en passning i egen zon, driva upp pucken i anfallszon och frispela Filip Cruseman som kunde trycka in reduceringen mellan benen på Kevin Poulin. 1-2!

Hemmalaget fick avsluta perioden i en minuts numerärt överläge och skapade en del farligheter men gästerna kunde hålla undan och resultatet stod sig.

Skotten slutade 6-6. Vita Hästen gjorde en bra period, men Björklöven var skoningslösa på hemmalagets misstag.

Andra perioden inleddes alltså i powerplay och även om det inte ledde till några mål så fortsatte hemmalaget att ligga på och skapa flera bra lägen. Det var både skott och kombination och efter tung press kunde Marcus Sörensen peta pucken förbi Kevin Poulin och in i mål. 2-2!

Bara minuten senare kunde Linus Högberg ta sig in i anfallszon med pucken och i ensamt majestät trycka in ledningspucken till 3-2!

Men det tog inte slut där. Marcus Karlberg drog med sig pucken in i anfallszon. Han hade sällskap av Erik Borg men valde att skjuta själv och satte pucken i bortre. 4-2!

Nu vaknade dock gästerna till och satte både 4-3 och 4-4. Fem mål inom 2:12!

Nu vaknade hemmalaget till igen och hade en stark period, matade på med skott och Björlöven drog på sig en utvisning för hooking.

Hemmalaget spelade runt och skapade lägen och med bara 11 sekunder kvar på utvisningen kunde Kim Johansson trycka in 5-4 från blå!

Fem minuter kvar på klockan när hemmalaget åkte på ett lagstraff för too many players on the ice. Björklöven låg på och Adam Werner sattes på prov i hemmamålet.

Skotten slutade 17-7 i en helt sjuk period där målen bara öste in. Fem mål på 2:12! Vita Hästen i rättvis ledning.

Björklöven inledde tredje perioden starkt. Fem minuter in åkte man till sig ett friläge, blev fällda och tilldelades en straff som Oskar Steen satte vid bortre stolpen. 5-5.

Mitt i slutperioden åkte gästerna på en utvisning för tripping. Vita Hästen låg på och skapade chanser och Björklöven tappade bort sig med minuten kvar och åkte på ett lagstraff för too many players on the ice. Vita Hästen tog timeout i samband med att 5-3-spelet skulle börja.

Björklöven klarade av utvisningen och precis när Vita Hästen var på väg upp i anfall från egen zon tappade man pucken i ett farligt läge, vilket blev inledningen på en massiv Björklöven-press. Vita Hästen stack upp då och då, men det var gästerna som låg på för ett ledningsmål.

Till slut kunde inte hemmalaget stå emot längre utan Oskar Steen kunde raka in ledningspucken ensam vid bortre stolpen. Vita Hästen satsade allt och plockade ut målvakten, men Björklöven lyfte in pucken från egen zon i det tomma nätet till slutresultatet 5-7.

Skotten slutade 7-10 (sammanlagt 30-23) i en fantastiskt underhållande match och det känns lite bittert att hemmalaget inte kunde knyta ihop säcken i detta möte heller, men Björklöven var ruggigt effektiva och tryckte på hårt i slutet av matchen.