Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

Vita Hästen förlorade efter straffar

4 januari 2021 20:25

Matchen stod 2-2 efter full tid och slutade 2-3 efter straffar.


Vita Hästen inledde i ett högt tempo och efter ett par minuter fick Erik Borg tag i pucken och störtade mot mål, drop-passade till Kevin Elgestål som tryckte in 1-0!

Hemmalaget fortsatte att ligga på och efter 8:14 tvingades Södertälje ta en utvisning för hooking. Vita Hästen ställde upp ett bra powerplay och Marcus Eriksson styrde och ställde och laget skapade flera bra lägen, men gästerna kunde hålla undan.

Vid powerbreaket hade hemmalaget ett puckinnehav på 78%! När spelet startade igen såg det lite mer böljande ut och efter 13:33 åkte Kevin Elgestål ut för slashing. Hemmalaget stod dock upp bra, stängde ner och slog ifrån sig.

Skotten slutade 5-2 och SSK tog igen lite puckinnehav under andra halvan av perioden, men bra insats av Vita Hästen!

Andra perioden såg till en början ganska lik ut slutet på den första, och Södertälje fick utdelning genom ett skott från blå som en skymd Christian Engstrand inte rådde på.

Södertälje hade en betydligt bättre period än i den första och även om hemmalaget fortfarande hade mer puck, så var det i Vita Hästens zon det mesta spelet uppehöll sig.

Vita Hästen spelade dock upp sig och med fyra minuter kvar bröt man ett uppspel och tvingade Södertälje att ta en utvisning för holding. Christopher Fish sköt för styrning på Emil Lundberg, ruggigt nära ett ledningsmål. Istället vände SSK till ett friläge och var ytterst nära att ta ledningen. Vita Hästen fortsatte att skjuta för styrning och hade flera jättelägen och till slut kunde Filip Cruseman styra in ett skott från Karl Påhlsson och 2-1!

Arvid Degerstedt åkte ut för interference efter 18:57. Södertälje ställde upp ett fint powerplay, men Vita Hästen stod emot. Skotten slutade 8-9.

Tredje perioden började alltså med numerärt underläge för Vita Hästen och det tog bara 33 sekunder för gästerna att kvittera.

Södertälje öser på med skott och Vita Hästen har svårt att få till något. Puckinnehavet är ganska jämnt fördelat, men det är gästerna som lyckas komma till avslut. När tiden runnit ut står skotten 8-15, sammanlagt 21-26.

I förlängningen var Filip Cruseman sånär att få ett friläge, men han blev ikappåkt av en back. Lagen turades om att skapa chanser och Södertälje var kanske snäppet närmare att avgöra, även om hemmalaget hade ypperliga tillfällen i slutet. Skotten slutade 1-4.

Södertälje gjorde mål på sin första straff.
Mark McNeill satte Vita Hästens första straff.
Christian Engstrand tog Södertäljes andra straff.
Emil Lundberg missade Vita Hästens andra.
Södertälje sköt sin tredje straff utanför.
William Fällström missade Vita Hästens tredje straff.
Christian Engstrand tog Södertäljes fjärde straff.
Mark McNeill missade sin andra straff.
Södertälje satte sin femte straff.
Filip Cruseman missade Vita Hästens tredje straff och därmed tog Södertälje bonuspoängen.