Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Förlust mot Almtuna

20 december 2020 17:08

Almtuna blev numret för stora när man vann säsongens sista möte med 1-5.


Matchen inleddes intensivt där Marcus Eriksson skapade ett bra läge för sig själv genom att göra en dragning på sig själv innan Almtuna vände och skapade ett bra läge där Christian Engstrand i mål fick göra en svettig räddning. Alexander Lindelöf åkte ut för hooking efter 1:23 och även om det tog ett bra tag för Almtuna att etablera spel i Vita Hästens zon, så tog man ledningen på skott från blå med halvminuten kvar av det numerära överläget.

Strax därpå åkte Almtuna på en utvisning för hooking. Också här tog det ett tag innan hemmalaget kunde etablera sig i anfallszon och utvisningen blev mållös.

Spelet böljade fram och tillbaka. Efter 9:05 kom Almtuna in i Vita Hästens zon och drog på ett skott som hittade in och 0-2.

Efter 10:54 åkte Almtuna på en ny utvisning och nu kunde hemmalaget skapa ett bättre tryck från början. Marcus Eriksson la ett par fina passningar Vita Hästen sköt men pucken ville inte in.

Istället kunde en felpassning reultera i ett friläge för Almtunas Christian Hägg som iskallt satte 0-3 efter 14:13.

Almtuna åkte på en ny utvisning efter 15:06 och hemmalaget bjöd på nästan konstant tryck i två minuter, men Almtuna var duktiga på att blockera skott och vara ivägen.

Vita Hästen fortsatte att skapa men Almtuna stod emot och tiden rann iväg.

Skotten slutade 6-9. Kändes ändå som att Vita Hästen spelade helt okej under stora delar av perioden men inte lyckades skapa de avgörande lägena, samtidigt som Almtuna var väldigt effektiva med att utnyttja sina chanser.

Vita Hästen kom ut intensivt i andra perioden och såg ut att vara inställda på att göra allt för att närma sig i målproduktionen. Man skapade många kvalificerade chanser och gästerna fick nöja sig med att sticka upp i enstaka anfall. Efter 8:06 åkte Almtuna på en utvisning för tripping och hemmalaget ställde upp. Det tog inte många sekunder innan Markus Eriksson kunde spela fram Christopher Fish tvärsöver zonen. Fish hittade i sin tur in till Emil Lundberg framför mål som bara kunde styra in reduceringen. Domarna kollade dock målet på video och beslutade att döma bort det, möjligen för spark.

Almtuna skapade ett farligt läge när man blev fulltaliga och var en hårsmån från att styra in pucken vid bortre stolpen.

Efter 13:12 fick ännu en felpassning ödesdigra konsekvenser när Almtuna kunde skrinna till sig ett två-mot-ett-läge och sätta pucken vid Christian Engstrands bortre stolpe. 0-4.

Vita Hästen fortsatte dock att trycka och försöka skapa chanser. Nästan två minuter efter målet åkte pucken med knapp styrfart mot gästernas mål. Martin Janolhs fick tag på den och kunde trycka in reduceringen till 1-4.

David Åslin åkte ut för holding efter 16:19 men utvisningen blev mållös.

Hemmalaget låg på de sista minuterna och kämpade för att få in ytterligare reducering, men inga ytterligare mål.

Skotten slutade 9-4 och det skvallar om en bättre period för Vita Hästen än den första. Det var dock ytterligare ett misstag som ledde fram till 0-4 och alla chanser man till trots skapade ledde bara till ett mål framåt.

Tredje perioden såg inledningsvis lite försiktigare ut än den föregående. Spelet var lite jämnare fördelat och efter 7 minuter stod skotten 3-0, trots att Vita Hästen då hade spelat två minuter i numerärt överläge.

Hemmalaget fortsatte dock att kämpa på och kunde fortsätta skapa chanser efter utvisningen.

David Åslin åkte på en utvisning efter 9:00. Erik Borg fick dock den farligaste chansen då han var ytterst nära att få med sig pucken till ett friläge. När signalen för powerbreak ljöd stod skotten på 8-1, men puckinnehavet på 42%-58%.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och skapa bra chanser, men Almtuna stod emot.

Vita Hästen tog ut Christian Engstrand med 13:19 på klockan. Man fortsatte skapa chanser men Almtuna fick tag i pucken emellanåt och det blev farligt i andra änden istället. Gästerna slog ifrån sig massor av puckar till icing med varierande avstånd till målburen. Med 14:59 på klockan kunde man också pricka in 1-5. Hemmalaget tog därefter in målvakten igen.

Vita Hästen fick avsluta med en man mer på banan efter en ny utvisning för Almtuna. Man skapade ett par fina lägen med styrningar och kombinationer, men pucken höll sig på utsidan och tiden rann ut.

Skotten slutade 13-3, sammanlagt 28-16.