Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Tingsryd
TAIF

Storförlust mot Tingsryd

25 november 2020 21:11

Vita Hästen hade ingen bra kväll när Tingsryd vann en storseger. Slutresultatet skrevs till 3-9.


Tingsryd tog ledningen efter 2:22 efter att hemmalaget släppt till ett bjudläge genom en felpassning. Filip Cederqvist tackade, skrinnade in en meter i zon och sköt från öppet läge.

David Åslin åkte ut för slashing efter 9:01 och gästerna passade på att trycka in 0-2 från slottet efter 10:35.

Vita Hästen lyfte sig något men efter 14:35 in åkte David Åslin ut igen, denna gång för tripping efter en situation vid sargen i anfallszon. Tingsryd spelade runt och hittade ett par skottlägen och efter 16:05 åkte Kim Johansson ut för holding och gästerna fick spela fem-mot-tre, ett läge som man snabbt utnyttjade och tryckte in 0-3 efter 16:28. Tingsryd fick alltså närmare 1:30 på sig i vidare powerplay.

Det var dock Christopher Fish som fick ett halvt friläge, framspelad av Jaakko Jokinen, men målvakten klarade. Istället fortsatte Tingsryd att spela på det momentum man fick av utvisningen och med knappa minuten kvar av perioden kunde man prickskjuta in 0-4 helt omarkerat.

När signalen för pausvila ljöd var det en ovanligt tyst ishall som bevittnade ett moloket hemmalag glida av isen till skottsiffrorna 10-12. Spelmässigt såg det inte superdåligt ut till en början. Ledningsmålet kom genom ett individuellt misstag, men Vita Hästen såg ut att ha ambitioner om att ligga kvar i ett bra försvarsspel. Ju längre perioden led, desto svårare blev det. 0-2 och 0-3 kom i powerplay och vid 0-4 såg det lite håglöst ut. Puckinnehavet på 40%-60% förklaras delvis av utvisningarna.

Vita Hästen bytte målvakt i periodpausen och August Hedlund fick ta över. Tyvärr blev det en olycklig start då Tingsryd gjorde 0-5 efter 1:09.

2:16 in blev det hemmalagets tur att få spela powerplay för första gången efter en tripping. Det blev inget jättetryck, men åtminstone lite spel i anfallszon.

Tingsryd tog tillbaka taktpinnen igen och efter 5:18 snappade Tingsryd åt sig en retur och tryckte in 0-6. August Hedlund skadade sig i samband med situationen och fick strax efteråt lämna tillbaka målvaktssysslan till Julius Pohjanoksa.

Hemmalaget gav inte upp. Man tog sig in i anfallszon och etablerade lite spel och efter 5:53 kunde Christopher Fish trycka in 1-6.

Vita Hästen fortsatte att kämpa på och efter 7:26 åkte Tingsryd på en ny utvisning. Det blev återigen spel i rätt ände men inga direkt farliga lägen. Minuten efter att Tingsryd blivit fulltaliga kunde dock Niklas Folin trycka in pucken från blå och 2-6 efter halva matchen.

Jaakko Jokinen åkte ut för tripping efter 10:47. Det tog tid för Tingsryd att skapa ett ordentligt powerplay, men med sekunder kvar av utvisningen kom ett skott som studsade i en lite underlig båge över Julius Pohjanoksa och in i mål och 2-7 efter 12:46.

Efter 14:12 åkte bortalaget på en utvisning för hooking. Hemmalaget skapade en del riktigt farliga lägen både i numerärt överläge och efteråt, men det var Tingsryd som vände och tryckte in 2-8 efter 17:14.

Tingsryd åkte på en utvisning med 46 sekunder. Tiden rann ut och skotten slutade 16-8. Ska man hitta nånting positivt, så är det väl att hemmalaget aldrig ger upp. Ska man säga något negativt så är det väl att hemmalaget inte är där, inte ser tillräckligt skickliga ut och inte har några marginaler med sig. Samma puck som dansar på mållinjen när Vita Hästen spelar powerplay letar sig på något magiskt sätt in i mål via flera konstiga studsar och dalar in över stackars Julius Pohjanoksa i numerärt underläge. Men det är naturligtvis inte otur att ligga under med 2-8.

Marcus Fagerudd fick hjälp av isen några minuter in i tredje efter en olycklig kollision med en domare.

Annars var det inte så mycket action. Vita Hästen försökte etablera spel i anfallszon, Tingsryd stängde ner, slog ifrån sig och stack upp i enstaka kontringar.

Tingsryd åkte ut för hooking efter 6:52 och för charging efter 9:41. Åslin, Lundberg, Janolhs och Macke passade runt och skapade en del lägen och styrningar, men inga mål. Istället kunde Tingsryd åka upp och lägga in 2-9 efter 12:54.

Ytterligare en utvisning drabbade gästerna efter 15:21. Vita Hästen gjorde 3-9 på skott från ovane målskytten Jaakko Jokinen.

Skotten slutade 12-7, sammanlagt 38-28.