Hemma
Timrå
TIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Timrå!

16 december 2020 21:07

Vita Hästen tog alla tre poängen efter att ha besegrat Timrå med 3-1.


Första perioden var ganska jämn spelmässigt och inte så intensiv, vilket skottstatistiken på 5-3 vittnade om. Vita Hästen var lite avvaktande och det såg ut som att man var noggranna med att ta defensiven på allvar. Båda lagen skapade lite chanser, men inget som kändes superfarligt. Vita Hästen fick spela powerplay med fem minuter kvar och spelade runt lite men perioden slutade mållös.

I den andra perioden satte Timrå upp ett tungt tryck och skapade mängder av målchanser. Skotten slutade hela 23-4, vilket kanske sa en del om matchbilden. Karl Påhlsson och Emil Lundberg fick besöka botbänken och Timrå spelade mycket bra powerplay, men Vita Hästen stod upp bra och Christian Engstrand i mål såg stabil ut.

Det var dock gästerna som tog ledningen efter att Filip Cruseman fått fram pucken till Emil Lundberg som passade Marcus Eriksson vid bortre stolpen som bara hade att trycka in pucken och 0-1 efter halva perioden.

Strax efter powerbreaket åkte Erik Borg ut för tripping efter att ha fastnat med klubban i en motståndare lite olyckligt. Timrå fortsatte att trycka på och Vita Hästen fortsatte att spela bra boxplay. Efter 14:47 kunde dock hemmalaget kvittera efter att ha fått tag i pucken framför mål och kunnat sprätta upp pucken i mål bakom en skymd Engstrand.

Vita Hästen gav dock inte tappt och med en och en halv minut kvar störtade Filip Cruseman in i hemmalagets zon och backhandflippade fram pucken till Marcus Fagerudd som kunde panga in ledningsmålet 1-2!

Tredje perioden var bara 15 sekunder gammal när Vita Hästen fick ett powerplay, som dock slutade mållöst.

Spelet böjade sedan fram och tillbaka mycket. Timrå hade i perioder märkligt svårt att få till något spel och Vita Hästen skapade istället flera riktigt bra lägen, bl a kämpade Karl Påhlsson på bra runt mål.

Med dryga sju minter spelade vann Filip Cruseman en tekning i anfallszon. Marcus Fagerudd fick tag i pucken och drog iväg ett skott mot mål som Marcus Eriksson fick klubban på och kunde styra in sitt andra mål för kvällen. 1-3!

Timrå försökte lyfta spelet och hade periodvis mycket puck i gästernas zon, men det kändes ändå som att Vita Hästen hade läget under kontroll. Det var nästan farligare lägen som öppnades upp när bortalaget anföll och det var inte bara kontringar utan man hade även längre anfall emellanåt.

Med drygt fyra minuter kvar åkte Niklas Folin ut för tripping. Timrå tog först ut målvakten men satte sedan in honom igen nästan lika fort och det dröjde istället ett par minuter till innan man till slut plockade målvakten. Timrå låg på och försökte skapa tryck men Vita Hästen stod emot och kunde bärga alla tre poängen! Skotten slutade 7-5, sammanlagt 35-12.