Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Tingsryd
TAIF

Vinst mot Tingsryd!

25 januari 2021 20:12

Vita Hästen tog en efterlängtad trea efter att ha besegrat Tingsryd med 5-3!


Hemmalaget såg starka ut inledningsvis och hålla pucken i anfallszon under ett par minuter innan Tingsryd kunde vara med och anfalla. Efter fem minuter åkter gästerna på en utvisning för holding och då passade Filip Cruseman på att trycka in ett välförtjänt ledningsmål! Glädjen blev dock kortvarig när Tingsryd kvitterade minuten senare.

Hemmalaget gav dock inte tappt och med dryga minuten kvar av perioden kunde Kim Johansson mycket snyggt lyfta upp pucken i nättaket efter fint samarbete med Niklas Folin. Skotten slutade 7-4 efter en mycket fin period av hemmalaget. Tingsryd var farliga emellanåt, men det var Vita Hästen som hade det mesta av farligheter.

Andra perioden var bara ett par minuter gammal när Tingsryd åkte på en utvisning för interference. Vita Hästen satte upp ett bra powerplay, passade runt, hittade flera bra lägen och sköt flera gånger. Till slut kunde Mark McNeill hitta fram till Emil Lundberg som stod på andra sidan mål och kunde trycka in 3-1!

William fällström åkte ut för hooking efter 8:21 och Tingsryd satte upp ett bra powerplay en stund. Det numerära överläget avslutades dock genom en kontring från Emil Lundberg och sedan hängde Vita Hästen kvar i anfallszon och skapade lägen. Det slutade med att Felix olsson i bortalaget åkte på en utvisning för roughing.

Hemmalaget låg på i powerplay och hade flera bra lägen. Emil Lundberg blev i det närmaste frispelad framför mål men inte riktigt fick ordning på pucken. I momentet efteråt kunde dock Kim Johansson dra på ett skott från blå som Jens Holmström styrde in och 4-1 till hemmalaget var ett faktum!

Den fåtaliga publiken hann knappt sätta sig ner innan det var dags igen. Erik Borg tog in pucken i zon och lämnade över till Karl Påhlsson, som spelade fram Marcus Fagerudd som tog ett skär framåt och tryckte in 5-1 halvvägs från blå! I samband med målet tog Tingsryd timeout.

Gästerna var ytterst nära att reducera med 1:30 kvar i en tilltrasslad situation, men Christian Engstrand kunde hålla emot. Skotten slutade 12-5. Ytterligare en bra period av hemmalaget, som vann målen med 3-0! Tingsryd hade inte så mycket att sätta emot, men lyckades stoppa blodflödet efter sin timeout.

Hemmalaget fortsatte att spela sitt spel i tredje, det såg inte ut att finnas några tankar på att parkera bussen och spela på ledningen. Tingsryd försökte ta sig upp i banan, men lyckades inte riktigt i sitt uppsåt. Åtminstone inte förrän Christopher Fish åkte på en utvisning för tripping. Då passade bortalaget på att reducera till 5-2.

Kim Johansson åkte ut för hooking efter 8:01 och Tingsryd försökte närma sig ytterligare på måltavlan, men Vita Hästen stod upp och slog ifrån sig och med 9:50 på tavlan åkte ex-hästen Martin Janolhs ut för tripping.

Gästerna försökte ta sig in i anfallszon och skapa nånting, men hemmalaget stod upp och försvarade sig effektivt.

Med fem minuter kvar på klockan åkte Tingsryd på en utvisning för crosschecking. Vita Hästen spelade runt och hittade skottlägen men gjorde inga mål. Istället lyfte Tingsryd upp spelet och hade en hel del puck i hemmalagets zon trots det numerära underläget.

Tingsryd plockade målvakten med tre minuter kvar men lyckades inte skapa några riktigt farliga lägen just där. Istället var Erik Borg nära att sätta pucken i tomt mål när han drog två spelare på väg upp förbi rödlinjen innan han placerade pucken just utanför stolpen. Tingsryd tog dock tag i pucken igen och etablerade spel i hemmalagets zon och med 34 sekunder kvar på klockan (efter kontrollmätning) lyckades man trycka in 5-3.

Närmare än så kom man dock inte och Vita Hästen kunde kvittera ut tre poäng. Skotten slutade 1-9, sammanlagt 20-18.