Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Karlskoga
BIK

Förlust mot Karlskoga

14 februari 2021 19:40

Vita Hästen visade återigen prov på god moral när man jobbade sig nära från flera tunga lägen, men i slutändan var Karlskoga för starka och vann med 5-4.


Vita Hästen inledde första perioden skapligt och skapade lite tryck i anfallszonen. Karlskoga kom dock tillbaka och kunde göra 0-1 i powerplay när Marcus Eriksson satt utvisad för goaltender interference.

Knappa minuten senare gjorde man också 0-2. Det såg lite virrigt ut och hemmalaget valde att ta timeout för att få lite styrsel på spelet.

Spelet blev lite bättre, men Karlskoga var tunga och visade varför de ligger högt i tabellen.

Skotten slutade 6-12.

Andra perioden var fyra minuter gammal när Karlskoga utökade till 0-3. Hemmalaget hade mycket spel i anfallszon och Karlskoga spelade lite avvaktande och stack upp i kontringar.

I samband med powerbreaket åkte Karlskoga på en utvisning för elbowing. Hemmalaget skapade flera riktigt bra chanser, men Karlskoga stod emot. När gästerna blev fulltaliga tog man tag i taktpinnen igen. I en märklig situation slog Karlskoga in pucken, som studsade förbi Julius Pohjanoksa i mål och 0-4 var ett faktum.

Vita Hästen gav sig inte utan fortsatte att skapa kvalificerade chanser. Med dryga två minuter kvar tvingade man fram en crosscheckingsutvisning. Den ledde dock inte till något riktigt ordnat spel.

Med 20 sekunder kvar kom en spelvändning. Erik Borg fick pucken vid blålinjen och spelade fram Anton Johansson ensam i mitten som kunde trycka upp 1-4 mitt i krysset!

Skotten slutade 14-6 i en period där hemmalaget skapade en hel del och hade ett puckinnehav på 60%, men där gästerna visade en grym effektivitet.

Lagen turades om att skapa chanser i tredje perioden. Efter 6:51 åkte William Fällström ut för hooking. Karlskoga satte upp ett visst tryck men efter halva powerplayet åkte man på en utvisning för tripping och ytterligare tio sekunder senare åkte man på en till för holding the stick. Vita Hästen tog ut målvakten och med 10-talet sekunder kvar på utvisningarna kunde Kim Johansson trycka in reduceringen till 2-4!

Lagen turades om att skapa chanser men med 12:53 på klockan kunde Arvid Degerstedt trycka in 3-4 efter att Marcus Eriksson haft lite magiskola bakom Karlskogas mål!

Vad som såg ut som en slumppuck mot mål letade sig fram till en Karlskogaspelare som kunde slå in 3-5 med 15:44 på klockan.

Vita Hästen gav dock inte tappt och plockade målvakten och minuten senare kunde Marcus Fagerudd trycka in 4-5!

Hemmalaget fortsatte att spela med en extra utespelare och skapade tryck i anfallszon. Karlskoga fick tag i pucken och var ytterst nära att sätta pucken i det öppna målet, men hemmalaget höll pucken utanför och vände upp i ett nytt anfall.

Det var spännande in på målsnöret, men Karlskoga kunde hålla undan och vinna med 4-5.

Skotten slutade 16-11, sammanlagt 36-29.