Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Timrå
TIK

Förlust mot Timrå

19 februari 2021 20:55

Det blev ingen revansch mot serieledarna. Timrå var otroligt stabila bakåt och vann matchen med 0-3.


Vita Hästen inledde piggt och hade ett par vassa chanser tidigt i matchen. Första halvan av perioden såg ut som ständigt powerplay för hemmalaget. Förstakedjan med Marcus Eriksson, POatrick Blomberg och Alexandre Lavoie hade en puck på mållinjen, men den höll sig på utsidan. Vid powerbreaket hade hemmalaget 9-5 i skott och 60% puckinnehav.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och Timrå hade stora problem att ens ta sig ur egen zon. Med fem minuter kvar började gästerna vakna till och hade en stark period och med 3 minuter kvar kunde man panga upp ledningsmålet.

Skotten slutade 13-11. Märklig period där Vita Hästen dominerade större delen av perioden men där Timrå gjorde periodens enda mål.

Inledningen av andra perioden såg ungefär likadan ut som den första. Det var väldigt mycket Vita Hästen. Man skapade flera egna lägen, men Timrå slog också flera galna passningar som gav öppna lägen för hemmalaget, men Timrås målvakt stod i vägen för allt.

Vita Hästen hade övertaget i större delen av perioden men precis som i första kom Timrå tillbaka de sista minuterna. Med 16:29 på klockan drog Alex Brännstam på sig en utvisning för hooking. Gästerna låg på och Christian Engstrand fick stå för några svettiga räddningar.

Skotten slutade 14-16. Lika märklig period som första. Vita Hästen dominerar större delen av perioden men Timrå kommer tillbaka genom ett powerplay och är väldigt nära att utöka ledningen.

Tredje perioden var jämnare. Kanske att det till och med var en liten övervikt åt Timrå. Efter 11:52 kunde skytteligaledaren Jonathan Dahlén pricka in 0-2 med ett skott tätt intill bortre stolpen.

Med dryga fem minuter kvar av matchen fick Vita Hästen sitt första powerplay. Hemmalaget plockade ut målvakten och Timrå passade då på att sätta 0-3 i öppen kasse.

Anton Danielsson åkte ut för high sticking i slutet av tredje men hemmalaget fick den bästa chansen när Arvid Degerstedt åkte till sig ett friläge, som målvakten dock klarade. Anton Danielsson fick också ett läge när han kom in från utvisningen.

Skotten slutade 12-9, sammanlagt 39-36.