Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Vita Hästen
VIT

Storförlust mot Björklöven

12 mars 2021 20:14

Vita Hästen räckte inte alls till mot Björklöven utan förlorade stort. När Almtuna samtidigt vann släcktes hoppet om den sista slutspelsplatsen.


Björklöven fick en straff efter fem minuter men Christian Engstrand klarade. Vita Hästen skapade några farliga chanser, men Björklöven malde på och det kändes ungefär som i förra mötet att det var en tidsfråga tills de skulle ta ledningen och med minuten kvar kom ledningsmålet.

Andra perioden var knappt startad när Björklöven drog på ett halvskott mot mål som på något mystiskt sätt letade sig in. Sedan var perioden jämnare, men Vita Hästen drog på sig ett par utvisningar. 3-0 kom i powerplay med minuten kvar, 4-0 kom 14 sekunder senare.

Tredje perioden inleddes med Julius Pohjanoksa i mål men det var ett slaget lag i de röda matchställen. Tidigare under säsongen har Vita Hästen visat sällsam moral och aldrig gett sig, men just i denna match hängde huvudena och Björklöven rann iväg fullständigt målmässigt. Matchen slutade 9-0 och eftersom Almtuna samtidigt vann mot Väsby kan Vita Hästen inte längre nå slutspelsplats.