Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

Förlust mot Södertälje

14 mars 2021 17:06

Det blev förlust i säsongens sista match. Slutresultatet blev 1-4.


Södertälje åkte på en utvisning efter drygt två minuter. Vita Hästen skapade ett par bra lägen, men Södertälje var kanske närmast med ett skott i stolpen.

Lagen turades om att ha långa anfall med någon liten övervikt för hemmalaget. När signalen för powerbreak ljöd stod Vita Hästen på 60% av puckinnehavet, men skotten stod 4-3.

I samband med signalen utvisades också Hunter Fejes för hooking. Gästerna spelade runt pucken bra och med 13 sekunder kvar av det numerära överläget kunde man trycka in ledningsmålet.

Båda lagen fortsatte att skapa långa anfall. Hemmalaget lyckades inte trycka in pucken. Istället kunde Södertälje komma i en snabb spelvändning och trycka in 0-2 nära Christian Engstrands högra stolpe med minuten kvar av perioden.

Skotten slutade 7-10 i en spelmässigt jämn period där Södertälje var mer effektiva.

Andra perioden såg ut ungefär som första. Båda lagen skapade chanser. Efter 8:34 åkte Södertälje på ett lagstraff för too many players, men hemmalaget hade svårt att utnyttja överläget.

Emil Lundberg åkte ut för hooking med fem minuter kvar, men perioden slutade mållös.

Skotten slutade 8-7. En ganska avvaktande period med få händelser. Båda lagen såg ut att försöka men inte riktigt orka eller förmå.

Säsongens sista period såg ungefär likadan ut som de två första. Jens Holmström åkte ut för interference efter ett par minuter i en situation där en Södertäljespelare såg ut att åka in i Engstrand och Holmström. Södertälje passade på att utöka ledningen till 0-3.

Vita Hästen fortsatte att försöka, men man hade svårt att hitta skottlägen samtidigt som Södertälje hade resultatet att spela på och kunde inrikta sig på att försvara sin ledning. Precis innan powerbreaket kunde man dock ta sig in i hemmalagets zon och snärta in 0-4.

Med åtta minuter kvar kunde Kim Johansson spela fram Hunter Fejes i ett helt öppet läge och äntligen kunde Södertäljes målnolla spräckas!

Roligare än så blev det dock inte och matchen slutade 1-4. Skotten slutade 5-11, sammanlagt 20-28.