Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot MoDo

22 oktober 2021 21:15

MoDo blev för svåra denna kväll och fick med sig alla tre poängen.


– Vi blir stressade, säger Mikael Johansson, assisterande tränare för Vita Hästen.

Första perioden var ganska händelsefattig. Erik Borg åkte ut för slashing efter 2:04 och MoDos Tanner Macmaster såg till att MoDo inte fick dra nån nytta av det läget genom att dra på sig en utvisning för hooking efter 2:40.

Hemmalaget gjorde mål genom David Bernhardt efter 12:35 som väggspelade med Jeremias Lindewall vid blålinjen innan han snärtade in 1-0 vid Adam Ohres vänstra stolpe.

Skotten slutade 6-3, vilket speglade matchen såtillvida att lagen snarare turades om att ha pucken än att skapa särskilt mycket chanser.

Andra perioden hann knappt börja innan Jonathan Racine åkte på två minuter för charging. MoDo passade på att göra 2-0 genom Riley Woods genom skott från vänstra tekningscirkeln.

Daniel Sylwander åkte ut för hooking efter 4:42 och Vita Hästen ställde upp med ett riktigt hyggligt powerplay, skapade flera riktigt kvalificerade lägen med styrningar och dragningar, men lyckades inte peta in pucken.

Halvvägs in i perioden åkte gästerna på en straff och det såg ut som att det var något med Jonathan Racines backchecking som förorsakade den, men i statistiken står det team penalty, så vi låter det vara lite osagt. Filip Sveningsson la den och försökte dra Adam Ohre till vänster och lägga in den till höger, men Adam var följsam och räddade skickligt.

Istället petade Mikkel Aagaard in 3-0 efter en retur framför mål minuten senare. Skotten slutade 13-11 och det var jämnt, Vita Hästen skapade mycket lägen men lyckades inte trycka in pucken.

Tredje perioden var fyra minuter gammal när MoDo spelade sig in i Vita Hästens zon, fumlade runt med pucken lite men lyckades få tag i den igen och vispa in 4-0 genom Riley Woods.

Matchen rullade på och såg lite avslagen ut. Få chanser och få avblåsningar.

Fabian Ilestedt hade ett utmärkt läge med drygt sju minuter kvar, men försökte nå Jesper Samuelsson med en passning istället för att skjuta.

Filip Cruseman hade ett farligt dubbelläge med drygt tre minuter kvar. MoDo klarade målet men drog på sig en utvisning för tripping genom Jesper Dahlroth. Vita Hästen spelade runt pucken och letade lägen men hemmalaget stod emot.

Alexander Falk och Filip Sveningsson råkade i luven på varandra med 16 sekunder kvar och Alexander åkte ut på 2 + 2 minuter för roughing.

Tiden rann ut och det blev inga fler mål. Skotten slutade 3-4, sammanlagt 22-20. Vita Hästen skapar chanser men har svårt att förvalta dem.