Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
AIK
AIK

En poäng mot AIK

30 oktober 2021 17:14

Matchen mot AIK gick till förlängning och där lyckades AIK peta in segermålet.


Det var en del misstag i båda riktningar i inledningen av matchen. Lagen turades även om att sätta upp lite styrspel i respektive anfallszon, men utan att skapa några riktigt farliga lägen.

Efter knappt åtta minuter fick Marcus Eriksson ett friläge och prickade stolpen så det sjöng i hela hallen. Minuterna senare fick AIK ett liknande läge, men Adam Ohre var följsam i målet och kunde avvärja.

Lagen turades även fortsatt om. Hampus Falk drog på ett riktigt bra skott, Filip Cruseman sköt i farten, men AIKs målvakt Pavel Khomchenko höll tätt. Strax efteråt fick Ohre göra en snabb sidledsförflyttning.

Vita Hästen bet sig allt oftare fast i AIKs zon och med 15:39 på klockan kunde Hampus Olsson trycka in pucken efter en tillstrasslad situation. 1-0!

17:39 åkte AIK på en utvisning för tripping. Vita Hästen hade lite svårt att få till ett organiserat powerplay och lyckades inte göra mål.

Skotten slutade 6-6.

AIK startade starkt i andra och skapade en del tryck i Vita Hästens zon men fem minuter in hade hemmalaget en riktigt bra period och Hampus Olsson var nära att sätta sitt andra för kvällen flera gånger om.

Spelet böljade fram och tillbaka och efter sex minuter åkte AIK på en utvisning för tripping. Powerplayet såg bättre ut till en början men slarv vid blålinjen gav ett kontringsläge som gästerna tog tillvara på och tryckte in kvitteringen.

Erik Borg klev fram och var sånär att trycka in ett ledningsmål, men AIKs målvakt hann med och kunde avvärja. Överlag höjde Vita Hästen spelet efter kvitteringen, men lyckades inte skapa de avgörande lägena. Lagen tog ut varandra lite men hemmalaget såg över lag starkare ut och efter 14:22 tog AIK timeout. Vita Hästen fortsatte dock att skapa lägen men inga mål.

Skotten slutade 12-2.

Hemmalaget inledde tredje perioden ungefär lika starkt som man avslutade den andra. Fem minuter in började AIK komma in mer i spelet och hade sedan det mesta av puckinnehavet ända fram till powerbreaket.

Med sex minuter kvar på klockan åkte Vita Hästen på ett lagstraff för delaying the game. Med 40 sekunder kvar av utvisningen kunde AIK trycka in ledningsmålet i bortre krysset.

Det tog dock bara 19 sekunder innan Marcus Eriksson kunde styra in kvitteringen på skott från Victor Björkung!

Med 1:16 kvar på klockan åkte Victor Björkung på en utvisning för hooking efter att ha avvärjt ett friläge.

Tiden rann dock ut efter starkt försvarsarbete och matchen gick till förlängning.

Skotten slutade 8-14, sammanlagt 27-22.

38 sekunder in i förlängningen begärde Vita Hästen timeout. Spelet böljde fram och tillbaka och med 18 sekunder kvar kunde AIK trycka in segermålet.

Skotten i förlängningen slutade 1-3, sammanlagt 28-25.