Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot MoDo

19 november 2021 21:15

Det blev förlust mot MoDo där matchen närapå avgjordes i den första perioden.


Period 1

Jonathan Racine åkte ut för en boarding efter dyga fem minuter. MoDo har haft svårt att göra mål i powerplay, men nu spelade man runt pucken och efter halva utvisningen fick Sam Vigneault pucken framför Jesper Myrenberg och kunde trycka in den mellan benen.

Det tog bara två minuter, sen kom MoDo i ett två-mot-ett-läge och samme Sam Vigneault kunde prickskjuta in 2-0.

Minuten senare fick Vita Hästen chansen att spela i numerärt överläge efter att MoDo dragit på sig en utvisning för hooking, men bortalaget hade väldigt svårt att få till något organiserat powerplay. Det kan t o m vara så att MoDo hade fler skott på mål än gästerna.

13 minuter in åkte Ludwig Stenlund ut för interference. Gästerna klarade detta numerära underläge ganska smärtfritt, men med två minuter kvar fick David Bernhardt pucken tvärs över zonen, nöp till och satte 3-0.

Med femton sekunder kvar åkte Vita Hästen på ett lagstraff för too many players on the ice, ett straff som Johannes Nilsson fick sitta av. David Bernhardt hann där dra på ett stenhårt skott från blå rätt in i mål innan perioden tog slut.

Skotten slutade 10-3 och det sa kanske en del, men målen sa desto mer.

Period 2

Andra perioden inleddes mycket starkare av gästerna och det var tydligt att man inte var nöjda med sin insats i första perioden. Jonathan Racine hade ett skott som Jimmy Andersson styrde efter fem minuter.

MoDo trampade igenom ett par gånger då försvaret så lite vajande ut, möjligen beroende på att man satsade offensivt.

Efter halva perioden fick Fabian Ilestedt ett friläge men han blev ikappåkt och fick iväg ett halvdant avslut.

Christopher Fish åkte ut för interference och i samband med avblåsningen gick signalen för powerbreak. MoDo spelade runt men Vita Hästen stod upp bra och tillät inte särskilt många avslut.

Gästerna hann knappt bli fulltaliga innan MoDo åkte på en utvisning för hooking. Det tog bara 13 sekunder, sedan spelade Marcus Eriksson fram Jimmy Andersson som kunde trycka in 4-1! Detta var alltså Mackes 200:e assist i HockeyAllsvenskan!

MoDos målskytt Sam Vigneault åkte ut för tripping med lite drygt två minuter kvar. Vita Hästen spelade runt men kom inte till något klockrent läge.

Skotten slutade 8-7. En mycket jämnare period och Vita Hästen hade bud på ytterligare mål.

Period 3

Vita Hästen försökte trycka upp spelet lite i inledningen av tredje i jakt på reducering.

Tre minuter in tacklade Colby Sissons omkull en MoDo-spelare och domarna bedömde det först som checking to the head och Sissons åkte på fem minuter plus game men efter videogranskning korrigerades bestraffningen till två minuter för charging. MoDo skapade inte så mycket. Istället kunde Jimmy Andersson spela fram Rihards Marenis som var ytterst nära att trycka in pucken mellan benen på målvakten i numerärt underläge.

Gästerna lyfte upp spelet och skapade en del tryck och med 9:10 på klockan kunde Colby Sissons skjuta in 4-2!

Vita Hästen låg på för ytterligare reducering och skapade riktigt bra lägen. MoDo stack upp i enstaka anfall men fokuserade på att försöka hålla undan. Med 13:32 på klockan tog bortalaget sin timeout. Christopher Fish bröt in på mål och var väldigt nära att reducera.

Med nästan tre minuter kvar på klockan plockade man ut Jesper Myrenberg och försökte reducera i sex-mot-fem och med 1:49 på klockan kunde Filip Cruseman styra in 4-3! Upplagt för en rafflande avslutning!

Vita Hästen låg på och gjorde sitt bästa för att kvittera men MoDo höll emot.

Skotten slutade 8-9, sammanlagt 26-19.

Tony Zabel ursäktade laget lite för den första perioden.

– Vi var otroligt passiva och vi får fundera på varför vi inte var vakna från start, sa han i C Mores sändning.

– Vi blir ett backande lag och har inte passning på bladet i hela första perioden. Det är ändå karaktär i gruppen när vi klarar av att gå ut och göra match av det. Vi tar med oss att vi kan när vi är påkopplade.