Hemma
HV71
HV71
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot HV71

24 november 2021 17:38

Vita Hästen förlorade mot serieledarna trots en riktigt stark insats.


Period 1

Perioden var dryga minuten gången när HV drog på ett skott från blå och höll sig framme framför mål och styrde in ledningsmålet.

HV höll möjligen något mer av spelet, men Vita Hästen kom upp i egna anfall och vid ett sådant ca sex minuter in jobbade Marcus Eriksson och Christopher Fish hårt för att vinna puck bakom HVs mål. Pucken gick till Corey Mackin som spelade fram Filip Cruseman framför mål som bara hade att sätta klibban till för att styra in kvitteringmålet!

Lagen turades om att skapa riktigt bra lägen. Hemmalagets målvakt spelade utan stöt en lång stund och gästerna var riktigt nära att kunna utnyttja läget. Med fyra minuter kvar trampade man iväg och var ytterst nära att kunna trycka in ledningsmålet när en HV-back ramlade. Istället kunde HV vända upp och trycka in ledningsmålet åt andra hållet.

Två minuter senare kunde dock Fabian Ilestedt trycka in kvitteringen efter att ha snurrat runt i hela HVs zon ett varv, dragit iväg en backhand och tryckt in returen.

Skotten slutade 14-9. Möjligen rättvisande, men Vita Hästen ska inte skämmas för sin insats alls. Efter en tuff inledning höll man ändå ihop det och höll spelet väl uppe.

Period 2

Vita Hästen inledde friskt och chanser skapades åt båda hållen. Det var lite svårt att få ett grepp om matchen. HV hade en del puck men det hade gästerna också och båda lagen skapade hyfsade lägen. Vita Hästen var duktiga på att hålla hemmalaget på utsidan.

I andra halvan av perioden ägnade sig Vita Hästen mycket åt att slå ifrån sig, men man var också duktiga på att vinna närkamperna och hålla HV på utsidan. Det var inte så att det var ett konstant HV-tryck, det kändes snarare som att gästerna hade hyfsad koll på läget.

Med dryga minuten kvar kunde Erik Borg och Corey Mackin gräva fram pucken bakom HVs mål till Fabian Ilestedt som kom perfekt framför mål och kunde trycka in 2-3!

Skotten slutade 11-5. Spelmässigt hade HV mycket puck, men räknat i bra lägen var det ganska jämnt.

Period 3

Perioden var dryga minuten gammal när HV tryckte in pucken i mål genom Tommi Huhtala. Målet godkändes efter videobedömning.

HV tryckte på men Vita Hästen stod upp bra och gick till egna anfall lite då och då. I en väldigt snäll match kom första utvisningen efter 8:07 då målskytten Filip Cruseman åkte ut för holding. Hemmalaget tog i samband med detta sin timeout.

HV spelade runt pucken men skapade inte så måycket. Dock åkte Jonathan Racine ut för tripping efter 9:21 och HV fick därmed spela fem-mot-tre i knappa minuten. Nu skapade HV något riktigt farligt läge, men Vita Hästen höll undan.

Hemmalaget fortsatte dock att ligga på och med 7:41 kvar kunde inte gästerna hålla undan längre när Marcus Davidsson tryckte in pucken vid Jesper Myrenbergs högra stolpe.

En olycka kommer sällan ensam och bara 22 sekunder senare kunde Tyler Vesel snärta in 5-3. I samband med målet åkte lagen på varsin utvisning. Jonathan Racine för roughing och Tommi Huhtala för crosschecking.

Vita Hästen försökte komma ikapp. Victor Björkung var nära att kunna trycka in reduceringen i en trasslig situation, men målvakten klarade.

Med fem minuter kvar åkte Jonathan Davidsson ut för tripping och Vita Hästen fick för första gången i matchen chansen till powerplay. I samband med detta tog man sin timeout och plockade strax därefter ut Jesper Myrenberg.

Gästerna spelade ett riktigt bra powerplay och skapade massor av chanser. Jimmy Andersson hade ett par bra skott. Till slut kunde inte målvakten nå pucken utan den la sig och dansade på mållinjen nära stolpen innan Victor Björkung kunde peta in den. Efter videobedömning godkändes målet och 5-4 på tavlan med 2:36 kvar!

Vita Hästen fortsatte att pressa på i sex-mot-fem för att få till en kvittering, men det gick som det ofta gör och HVs Måns Lindbäck kunde flippa in 6-4 i öppet mål.

Skotten slutade 13-4, sammanlagt 38-18. Vita Hästen gav serieledarna en tuff match, men räckte inte riktigt till till slut.