Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Västervik

28 november 2021 17:07

Det blev ingen revansch idag. Trots ledning 1-3 kunde Västervik vinna med 6-4.


Period 1

Matchen var bara två minuter gammal när Victor Björkung sköt. Pucken studsade fram till Erik Borg som gjorde en dragning och la in pucken mellan benen på målvakten. 1-0!

Vita Hästen fortsatte att behålla spelinitiativet fram tills en situation vid Jesper Myrenbergs mål där Colby Sissons åkte ut för interference. Västervik skapade ett bra tryck med snabba passningar men gästerna stod emot. Det tog dock inte många minuter innan Hampus Olsson åkte på en ny utvisning, för hooking. Västervik skapade återigen ett bra powerplay och återigen stod Vita Hästen emot, även om det var riktigt nära en kvittering när pucken gled längs mållinjen bakom Jesper Myrenberg.

Västervik fick iväg en puck som sjöng i stolpen med knappt fyra minuter kvar, men det var bortalaget som hade det mesta av spelet i fem-mot-fem.

Skotten slutade 10-10.

Period 2

Vita Hästen var ytterst när att ta lednignen efter nån minut i ett läge framför mål, men pucken gick utanför. Västervik åkte på en utvisning efter 3:45 för holding. Gästerna hade lite svårt att få till ett bra powerplay, men Hampus Olsson fick till ett litet friläge och var sånär att peta in pucken mellan benen på målvakten.

Alexander Ljungkrantz fick ett ypperligt läge att utöka ledningen men skottet styders undan av målvakten.

Vita Hästen kom i en snabb kontring där Jimmy Andersson spelade fram Rihards Marenis som inte gjorde några misstag utan tryckt in pucken nära bortre krysset. 0-2 efter 7:23!

Västervik gav inte tappt och efter drygt åtta minuter kunde man gräva fram pucken till Tobias Åhström som tryckte in reduceringen.

Alexander Ljungkrantz hade ett läge som såg ut att ha runnit ut i sanden när han slog in en backhand bakom ryggen framför mål och VÄstervik var så när på att styra in den i eget mål.

Spelet gick lite fram och tillbaka, båda lagen skapade chanser men inget lag hade något riktigt grepp om matchen. Efter fjorton minuter kom Ludwig Stenlund in med pucken i Västerviks zon, droppade den till Alexander Ljungkrantz som kom bakom, rundade försvaret och tryckte in 3-1!

Hemmalaget gav inte upp och två minuter senare fick Viktor Liljegren pucken, rundade Vita Hästens mål och svepte in 3-2.

Ytterligare nån minut senare kunde Luke Green kvittera.

Skotten slutade 7-10.

Period 3

Spelet böljade fram och tillbaka. Västervik kanske hade lite mer puck i anfallszon, men det kändes som att målchanserna för de båda lagen var ganska likvärdiga. Med 7:43 på klockan kunde dock Mathias Wigley peta in 4-3 efter att ha fått pucken i ett halvöppet läge framför mål.

Vita Hästen försökte lyfta spelet för att skapa kvitteringslägen samtidigt som Västervik drog sig tillbaka till mittzonen och försökte göra det svårt för gästerna att komma igenom.

Med knappt två minuter kvar åkte Jesper Myrenberg mot mål men fick snabbt backa in i mål igen när Västervik kom upp in en kontring. Kontringen slutade dock med att Skyler Mckenzie kunde snärta in 5-3.

Vita Hästen tog timeout och med dryga halvminuten kvar kunde Jimmy Andersson reducera till 5-4. Gästerna fortsatte dock att spela sex-mot-fem och direkt på tekning kunde Västervik göra 6-4 genom Marcus Westfält.

Skotten slutade 6-10, sammanlagt 23-30.