Hemma
AIK
AIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Straff-förlust mot AIK

18 december 2021 17:38

Vita Hästen förlorade en jämn match mot AIK efter straffar.


Mikael Johansson och Jesper Myrenberg efter AIK-matchen.

Period 1

Hemmalaget drog på sig en utvisning efter halvminutens spel. Vita Hästen hade lite svårt att få till ett organiserat powerplay. AIK lyfte spelet efter utvisningen och gästerna fick ägna sig en del åt att slå ifrån sig.

Sex minuter in åkte Josh Wilkins på en utvisning för delaying the game. Efter bara några sekunder åkte även Hampus Falk ut för high sticking och AIK fick spela fem-mot-tre. Hemmalaget var duktiga på att återerövra pucken, men Vita Hästen stod emot och Jesper Myrenberg gjorde några viktiga räddningar.

Det hann inte gå många minuter innan Fabian Ilestedt åkte ut för delaying the game efter att ha hamnat i tidsnöd.

Vita Hästen höll spelet väl uppe i fem-mot-fem och skapade de bästa chanserna, men man drog på sig för många utvisningar. Skotten slutade 11-12.

Period 2

Spelet böljade en del fram och tillbaka. Vita Hästen skapade fler bra lägen, vann fler närkamper och hade fler passningar med rätt adress. Inget av lagen hade dock några riktigt farliga lägen.

Efter sju minuter åkte Vita Hästen på ett lagstraff för too many players on the ice efter ett slarvigt byte. AIK skapade dock inte så mycket och efter en minut av utvisningen drog sig AIK på en utvisning för tripping.

Halvvägs in i perioden kom äntligen matchens första mål. Fabian Ilestedt och Corey Mackin vann tillbaka pucken nere i AIKs hörn. Mackin spelade fram Ludwig Stenlund vid vänstra tekningscirkeln, som drog upp pucken i nättaket. 0-1!

AIK hade en del puck i slutet av perioden, men det kändes aldrig riktigt farligt. Skotten slutade 12-8.

Period 3

AIK låg på i inledningen och Vita Hästen fick mest ägna sig åt att försvara sig och slå ifrån sig. Man stack dock upp och efter knappt fyra minuter kom man i ett tre-mot-två-läge som gav öppet skottläge men pucken landade i magen på målvakten.

Efter sju minuter åkte AIK på en utvisning för tripping. Vita Hästen skapade inget vidare powerplay, men med halvminuten kvar åkte AIK på ytterligare en utvisning, för too many players. AIK fortsatte dock med ett bra boxplay och var det lag som skapade de bästa chanserna. Såpass att AIK åkte till sig ett halvt friläge som tvingade Jesper Samuelsson att dra på sig en utvisning för hooking. Vita Hästen höll undan och Jakob Stridsberg drog på sig en ny utvisning, för tripping. I det läget kommer Vita Hästen i ett två-mot-ett-läge och är ytterst, ytterst nära att trycka in tvåan, men pucken går utanför.

Precis när Vita Hästen blir fulltaligt får Fabian Ilestedt tag i pucken och dra på ett två-mot-ett-läge. Han passar dock inte utan skjuter själv och sätter pucken vackert vid målvaktens närmaste stolpe.

AIK ger sig inte utan ligger på för att reducera och med sex minuter kvar får Malte Stekov tag på en retur, rundar kassen och trycker in pucken under Jesper Myrenberg. 1-2.

Två minuter senare åker Hampus Falk ut för delaying the game efter att ha lyft pucken över plexit. Det visade sig bli kostsamt då AIK passade på att trycka in kvitteringen i bortre krysset genom Oscar Nord.

Vita Hästen var nära att trycka in ett nytt ledningsmål i slutminuten, men det ville sig inte. Jakob Stridsberg åkte ut för high sticking med 19 sekunder kvar.

Skotten slutade 16-7, sammanlagt 39-27.

Förlängning

Vita Hästen klarade av sitt numerära underläga och sedan turades lagen om att skapa lägen. Skotten slutade 3-4.

Straffar

Filip Cruseman: Mål
AIK: Mål

Fabian Ilestedt: Mål
AIK: Mål

Ludwig Stenlund: Miss
AIK: Miss

Fabian Ilestedt: Miss
AIK: Mål

Därmed fick AIK bonuspoängen.