Hemma
Mora
MIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Straff-förlust mot Mora

30 december 2021 21:27

Ytterligare en jämn match mot Dala-laget.


Period 1

Vita Hästen såg ut ungefär som mot Västerås igår, tight och tätt försvarsspel. Mora lyckades ändå ta ledningen efter dryga minuten när Måns Carlsson drog med sig pucken i sidled efter en retur och hittade en lucka. Det tog dock inte ens en minut innan Alexander Falk fick tag på pucken framför motståndarmålet och kunde trycka in kvitteringen.

Båda lagen drabbades av utvisningar men inga mål föll.

Med mindre än en minut kvar kom Marcus Eriksson och Josh Wilkins i vad som såg ut som ett ströanfall, men trots att man var omgivna av fyra Mora-spelare kunde Wilkins ta över Mackes dribbling och trycka in 1-2.

Period 2

Mora tog över mer av spelet i inledningen av andra och kunde kvittera efter sju minuter. Efter ett par minuter till tog hemmalaget även ledningen. Tony Zabel gillade inte riktigt vad han såg och tog en timeout i samband med målet.

Fem minuter senare kunde Rihards Marenis trycka in trycka in kvitteringen till 3-3.

Det sista som hände i perioden var att Vita Hästen drog på sig ett lagstraff för too many players.

Period 3

Perioden inleddes alltså med numerärt underläge för gästerna och Mora tog då åter ledningen. Återigen tog det bara minuten innan Rihards Marenis kunde förvalta ett friläge efter en briljant framspelning av Jesper Samuelsson från eget mål.

Resten av perioden var lite av ett ställningskrig. Lagen turades om att trycka på och skapa lägen. Det var tufft och tight, precis som i övriga möten under säsongen.

Förlängning

Halvvägs in i förlängningen åkte Mora på en utvisning för hooking. Vita Hästen låg på men lyckades inte trycka in pucken.

Straffar

Rihards Marenis (VIT): Miss
Anton Heikkinen (MIK): Mål
Fabian Ilestedt (VIT): Miss
Johan Persson (MIK): Miss
Filip Cruseman (VIT): Miss

Därmed tog Mora bonuspoängen.