Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Tingsryd!

23 januari 2022 22:13

Vita Hästen knep bonuspoängen när kapten Jesper Samuelsson pangade in segermålet i förlängningen.


Första perioden var jämn med mycket kamp. Det mest oväntade som hände var kanske när Rihards Marenis trampade in framför mål, tacklades in i mål av en back och hamnade över målvakten och blev utvisad för interference of the goalkeeper.

Det var överlag en del utvisningar, två för Tingsryd och tre för Vita Hästen. Under den sista utvisningen, i mitten av perioden, kunde hemmalagets Joachim Nermark få till ett skott som studsade över Jesper Myrenberg och in i mål.

Även den andra perioden innehöll en del utvisningar, två för vardera laget. Under Tingsryds andra utvisning kunde en nyrakad Rihards Marenis lyfta in kvitteringen, vackert framspelad av Colby Sissons.

Vita Hästen kom ut starkt i tredje perioden och försökte hitta en öppning för ett ledningsmål, men det var Tingsryd som kunde ta ledningen i mitten av perioden när Kim Tallberg stötte in en puck som letade sig fram från bakom mål.

Gästerna gav inte tappt och med ett par minuter kvar åkte Tingsryd på en ny utvisning. Filip Cruseman passade på att trycka in en ny kvittering och trots att Jakob Stridsberg åkte ut minuten senare så stod sig resultatet matchen ut.

Corey Mackin hade ett fint läge i förlängningen men Tingsryds målvakt klarade. Strax därpå åkte Tingsryd på ytterligare en utvisning och kapten Jesper Samuelsson fick ett fint läge och kunde trycka in segermålet, Samuelssons andra mål för säsongen.

Därmed tog Vita Hästen hand om bonuspoäng och fick med sig sammanlagt 11 av 12 möjliga poäng mot Tingsryd under säsongen. Skotten slutade 24-25.